Ugye emlékeztek még 2011 nyarára, amikor a spanyol fővárost, Madridot lepte el több millió keresztény ifjú, hogy együtt vegyen rész ott, az akkori Ifjúsági világtalálkozón. Azóta eltelt némi idő, s minap azon kaptuk magunkat, hogy jövőre, 2013-ban Rió-ban ismét találkozóra hív bennünket a Pápa.

Rió kicsit messzebb van mint Madrid, ezért a magyar katolikus egyház gondolván a magyar katolikus ifjoncokra a tengerentúli találkozó ideje alatt Pécsett szervezi meg a magyar Riót, avagy a HungaRió-t.
"HungaRio, hogy is lesz ez...?" címmel ShoeShine csatornánk 8 részes sorozatot indít annak érdekében, hogy ne csak úgy beessünk jövőre erre az eseményre. Az ifjúsági világtalálkozó pápai körlevelét előszedtük a postaládánkból, és a szentatya üzenetének gondolatain végigjárva egy videó-sorozattal segítjük a testi, lelki előkészületet 2013 januárjától egészen júliusig. A sorozat első része január 4-től látható itt az oldalon!

Minden hónapban ellátogatunk gyönyörű Magyarországunk egy katolikus közösségébe és megvitatjuk veletek, hogy mit gondoltok a szentatya által leírt üzenetről, melyek Rióban és a HungaRión is a találkozók gerincét képezik majd. Tartsatok velünk és kövessétek a shoeshine kameráit januártól szerte az országban, s készüljünk együtt testben lélekben a következő ifjúsági világtalálkozóra
Zárszóként csupán annyi hogy sorozatunk következő részeit, a világtálakózó friss híreit, és HugaRió részleteit keressétek nálunk és a facebbookon!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú