Beer Miklós püspök atya ebben az évben is összehívott bennünket, világi munkatársakat, hogy megerősítsük hitünket. Március 9-én immár kilencedik alkalommal találkoztunk a Premontrei Gimnázium aulájában. Most arról hallgattunk előadásokat, tanúságtételeket, hogy egyházmegyénkben hogyan segíthetjük a közösségben megélt hitre gyermekeinket, fiataljainkat, kereső felnőtt testvérinket, hogyan juttathatjuk el az evangéliumot mindenkihez.

Kunszabó Zoltán, állandó diakónus, öt gyermekes édesapa, aki egy budapesti egyházközségben szolgál, és aki részt vett és felszólalt a múlt év végén az új evangelizációról tartott püspöki szinóduson, a hit hirdetésének és továbbadásának hétköznapi lehetőségeiről beszélt nagy lelkesedéssel, hitelesen. Elmondta, hogy közös a küldetésünk papoknak és világi hívőknek, hogy Krisztus tanúi legyünk, éljük és hirdessük az evangéliumot. Ez csak akkor lehetséges, ha el vagyunk telve Szentlélekkel. A mindig megújuló erőt az imádságban kapjuk.

Farkas Laci atya az egyházmegyei ifjúság evangelizálásáról beszélt. Idézzük: „A Váci Egyházmegye 1987-től kezdődően építette fel az ifjúsági közösségi élet regionális egységekből álló rendszerét. A térség folyóiról – Tápió, Tisza, Galga, Ipoly, Duna, Zagyva – elnevezett 7 Nagyboldogasszony Közösség, Mária példáját követve, mint édesanya akarja befogadni minden gyermekét. Isten országát kereső, Szentlélekre figyelő, eucharisztikus és máriás közösségek születettek.” Tagjaik rendszeresen találkoznak, nyáron együtt táboroznak. Munkatársai beszéltek az Emberhalász Miszszióról, a Kovászolóról, az Önkéntes Média Misszióról és a közösségi szolgálatról. Egyre több fiatal kapcsolódik ebbe a munkába, mert mint szórólapjukon olvashatjuk: „Jézus révén, aki segítőket gyűjtött maga köré, jut el egyházmegyénk minden szegletébe a szeretet.” A hitoktatásról szólva hangsúlyozta, és ezt püspök atya külön megköszönte neki, hogy a hitet nem lehet oktatni. Beszélhetünk vallásoktatásról, de hitre csak segíteni, vezetni tudjuk a ránk bízottakat. Fény és Forrás 2013. húsvét - április 7 Az egyházmegyei ifjúság honlapja: www.mente.hu.

Ezután következett plébániai közösségünk tanúságtétele a felnőtt katekézisről. Péter atya bevezetője után Hankó Balázs és felesége Zsuzsi arról számolt be, hogyan élik fiatal házasaink a Hit Évében, a Hiszekegyen elmélkedve, annak mondatait, és milyen gyümölcsöket terem ez az élet a mindennapokban, hogyan evangelizálja a személyeket és a környezetüket. Szilasiné Kati és Bazsik Laci a katekumen csoportok életéről, a köztük megszülető szeretetről, egymás jézusi útra segítéséről beszélt. Délután Grolyóné Szabó Éva óvodapedagógus, a Katolikus Pedagógiaia Szervezési és Továbbképzési Intézet munkatársa a katolikus óvodákról, a családok evangelizálásáról, a hit átadásának lehetőségeiről számolt be. Napunkat hagyományosan szentségimádással zártuk, hálát adtunk Urunknak, hogy újra összegyűjtött, és Szentlelkével vezérelt bennünket.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú