A 2013-as évet a TVShoeShine a „Határok Feszegetésnek” szenteli. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de bennünket érdekelnek az emberek, érdekelnek a ti gondolataitok, sőt mi több még Teremtőnk gondolatai is felettébb izgatják fantáziánkat. Ezért a 2013-as évben portálunkon két portré sorozatot is indítunk, melyek közül most az Anzikszot ajánlom figyelmetekbe.
A sorozatról Major Péter szerkesztő beszélt:

„Úgy hiszem nincs fölöslegesen teremtett ember. Minden embernek feladata, szerepe és üzenete van ezen a világon, éljen akár egy Istenháta mögötti helyen, vagy egy világvárosban. Ha erre a portré-sorozatra tekintünk, ne gondoljunk túlfilozofált bölcsességekre. Azt hiszem, az üzenet egyszerű is lehet, ha az élet értékéről szól, s az Anziksz éppen erre az üzenetre szeretné felhívni a figyelmed! Az anziksz nevet is éppen ezért választottuk. A szó jelentése képeslap, ami tudjuk, nem más mint egy rövid, határokon átívelő, impresszív üzenet.

 


S, hogy lesz képeslap a filmből…? Rövid, mert a lényeg nem lesz bonyolult. Határokon átívelő, mert az életnek nem lehet korlátokat szabni. Nem hatásvadász, csupán impresszív. Mivel egy képernyő korlátai közé vagyunk bezárva fontos, hogy a beszélgetés atmoszféráját is bemutassuk az epizódokban, hiszen nem szeretnénk „műanyagba csomagolni” a filmeket. Szeretnénk, ha a különböző részek olyan egyszerűek és hétköznapiak lennének mint maga az élet.

S miben lesz más ez, mint egy sima portré-film? Nem az adott embert és életútját fogjuk bemutatni, hanem életének értékét. Nyilvános helyeken fogunk forgatni, hogy a benyomások könnyebben adaptálhatóak legyenek mindennapi életünkbe. Nem lesz szájba rágósan, görcsösen keresztény, vagy mifene. Inkább laza nagyvonalúsággal szeretnénk megmutatni, hogy minden embernek köze van Istenhez! Már pusztán azzal az egyszerű ténnyel, hogy él. Azzal, hogy meg lett teremtve.”

Keresd új sorozatainkat a TV menüpont alatt és a Facebookon!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú