1. próbálkozás
Naná, hogy semmit - volt ez az első gondolatom. Aztán megijedtem ettől a válaszomtól. Lelehet ilyet írni? Túl könnyen bevallottam ezt magamnak. Nem tetszik ez nekem, kicsit megjátszhatom volna magam. De annyi minden van, amit így húsvét előtt el kellene intézni, hogy nem érek rá. Szenvedés történeteken gondolkozni.
Meg ez annyira nem is fontos. Ugye?
Na, most gyere! Ítéljük el közösen magamat!

2. próbálkozás
Valamiért épp nem tudom átérezni. Meg kellene újra néznem Mel Gibson Passióját. Az mindig olyan jó bűnbánat keltő, újra lelkiismeret furdalásom lesz és ettől megnyugszom, hogy jó még azért van lelkiismeretem. Aztán eltelik pár nap, jönnek más ingerek és tökéletesen semleges leszek újra.

3. próbálkozás
Amikor nem szeretsz valakit, idegesítő ha megmondja neked, mit csinálj és hogyan érezz.
Ha viszont szereted, akkor örömet okoz számodra az ő öröme, ezért könnyű szolgálni is.

n. próbálkozás
Egyszer láttam egy dokumentum filmet, ami túsz szabadításokról szólt. A foglyul ejtettek egy sötét teremben voltak bezárva, ott guggoltak a fal mellett. Mikor megérkeztek a kommandósok közölték a túszokkal, hogy biztonságba vannak és kövessék őket, de azok meg se mozdultak. A kommandósok hiába mondták nekik, hogy szabadok most már felállhatnak, de azok meg se mozdultak. A katonáknak csak álltak ott, fogalmuk sem volt mit csináljanak. Egyszer csak jött a túsztárgyaló. A guggoló foglyok közé térdelt annyira, hogy hozzájuk ért. Vagy 5 percet, utána megölelte őket, szemükbe nézet és halkan súgta nekik, hogy biztonságba vannak. Ekkor kérte, hogy kövessék, lassan felállt és kiment. Először egy valaki aztán még egy valaki és szépen sorban kiment minden túsz.
Ez a történet döbbentet rá, hogy Jézus azért vált emberré, hogy tudjunk benne bízni és tetszett az is, hogy szerette az embereket meggyógyította őket és őszintén érdekelte mit éreznek.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú