„Az ember mindig tanulhat másoktól.”
/Szilvay Gergő/


2013. február 2-3-án egy teljesen új kezdeményezés alapjai kerültek lefektetésre a Váci Egyházmegyében. Az Ifjúsági Iroda hivatalos oldala, a mente.hu és a TVShoeShine együttműködésével jött létre egy missziós média stáb.

A február elején megrendezett "táborban" körülbelül 30 önkéntes fiatal vett részt. Ők a Váci Egyházmegyéből, és fővárosunkból érkeztek. Budapesten a Ferences Mária Misszionárius Nővérek fogadtak be minket.

Ezt a kétnapos "tábort" azért szerveztük, hogy elindítsunk egy olyan eredményes és lelkes kis csapatot, amelyik mindig értesíti az Egyházunk tagjait az ifjúsági rendezvényekről, programokról és érdekességekről. Igyekszünk minél több értékünket megmutatni; azt, hogy mi, keresztény fiatalok is normálisak vagyunk, és ugyanúgy élvezzük az életet, mint bárki más. Igyekszünk média apostolok lenni, akik embereket, kultúrákat, elveket, vallásokat kapcsolnak össze; mindezt úgy, hogy közben kiállunk legfőbb értékeink és Jézus mellett.
Meg akarjuk mutatni azt is, hogy lehetünk olyan jók, mint a világi sajtó, sőt még jobb is. Videó összefoglaló itt!

A hétvége első napján több, mára már sikeres ember előadását hallgattuk meg. Ilyen volt például Jakab Péter a Bonum Tv-től, vagy Szilvay Gergő, a Magyar Kurír munkatársa, és meglátogatott minket Hulitka Robi atya is, az Egyházmegyénk informatikai referense. Ők megosztották velünk tapasztalataikat, jó tanácsokkal láttak el, és bíztattak bennünket.

Ennek a szerveződésnek két alappillére van: az online írott sajtó és az online tévé. A második napon már szétbontottuk a csapatot, aszerint, hogy ki mivel szeretne foglalkozni a jövőben. Majd a kiscsoportokban összedugtuk a fejünket, és ötleteltünk. Hatalmas és hosszútávú terveket szőttünk, már csak a megvalósítás vár ránk. Elméleti és gyakorlati feladatokon is részt vettünk. Komolysággal és könnyfakasztó nevetésekkel telt el a hétvége. A képeket itt találjátok.

Az önkéntesek rendszeresen fognak találkozni, ahol a személyes találkozások mellett természetesen a szakmai segítség, továbbképzés sem maradhat figyelmen kívül.

A csapathoz menet közben is lehet csatlakozni, szívesen vesszük a segítséget. Ha valaki kedvet érez hozzá, keressen minket bátran elérhetőségeinken!


BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú