2014. június 28-án szombaton került megrendezésre, immáron 10. alkalommal, a Váci egyházmegyei találkozó. A nap az új plébánia felszentelésével vette kezdetét, hitelt adva a találkozó mottójának, mely így hangzik „Aggiornamento! Újuljatok meg bensőtökben!”.

A rendezvény két központi alakja a két pápa, akiket már szentként tisztelhetünk, XXIII. János és II. János Pál. A két pápa életéről szóló előadások mellett, tanúságtételeken keresztül hallhattunk munkájukról, eredményeikről. Személyes élményem, hogy bár a találkozón főként a régebb óta fiatal korosztály képviseltette magát, mégis sikerült megszólítani őket. Többen odajöttek a Mente Misszió ifjúsági sátorához és kértek imakártyákat, amelyeken szereplő fohász segítségével vállalták, hogy imáikban hordozzák a fiatalokat s lelkiekben támogatják munkájukat!

A találkozó színességét adta, hogy egyházmegyénk számos településéről érkeztek hívek, akiknek még arra is akadt lehetőségük, hogy váltsanak pár kedves szót megyés főpásztorunkkal, Beer Miklós püspökatyával. Mindig felemelő élmény az ilyen alkalom, amikor megtapasztalhatjuk milyen sokszínű és rengeteg értéket magában hordózó megyés közösségünk.

A nap szentmisével zárult, melynek végén kihirdetésre került a következő találkozónak otthont adó település neve.

Találkozzunk jövőre Nagyorosziban!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS