A Flashmob, avagy Villámcsődület (!?), fénykorát éli napjainkban. A fogalom jelentése egy előre megszervezett politikailag független demonstráció, ami hirtelen bontakozik ki, előre nem vártan, majd ugyanolyan hirtelen véget is ér, mintha soha el sem kezdőtött volna. 

Azonban a Flashmobnak mindig van valamilyen üzenete, amit maga után hagy. Irányulhat ez az üzenet akár csak az emberek közötti élő kapcsolat szükségességére vagy lehet a célja csupán a meghökkentés, kizökkentés, figyelemfelkeltés. 

Ezzel a viszonylag új (2003-ban volt az első ilyenfajta megmozdulás, New Yorkban) eszközzel éltek a Ferencesek is, még Advent 3. Vasárnapján Budapesten, a Vörösmarty téren. A gitáros-énekes flashmobot a Margit körúti templomban zenei szolgálatot teljesítő Boanergész zenekar vezette és az együttes alapítójának, Varga Attilának az Alleluja, Ébredj ember című szerzeményét énekelték a résztvevők.

A Ferencesek fleshmobja a mellett, hogy profi volt, tökéletesen át jött az üzenete is, miszerint emberként, keresztényként kötelességünk a békére való törekvés még akkor is ha ez sokszor mások számára láthatatlan marad.

De azt gondolom, hogy az eseményről készült videó magáért beszél!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú