A Flashmob, avagy Villámcsődület (!?), fénykorát éli napjainkban. A fogalom jelentése egy előre megszervezett politikailag független demonstráció, ami hirtelen bontakozik ki, előre nem vártan, majd ugyanolyan hirtelen véget is ér, mintha soha el sem kezdőtött volna. 

Azonban a Flashmobnak mindig van valamilyen üzenete, amit maga után hagy. Irányulhat ez az üzenet akár csak az emberek közötti élő kapcsolat szükségességére vagy lehet a célja csupán a meghökkentés, kizökkentés, figyelemfelkeltés. 

Ezzel a viszonylag új (2003-ban volt az első ilyenfajta megmozdulás, New Yorkban) eszközzel éltek a Ferencesek is, még Advent 3. Vasárnapján Budapesten, a Vörösmarty téren. A gitáros-énekes flashmobot a Margit körúti templomban zenei szolgálatot teljesítő Boanergész zenekar vezette és az együttes alapítójának, Varga Attilának az Alleluja, Ébredj ember című szerzeményét énekelték a résztvevők.

A Ferencesek fleshmobja a mellett, hogy profi volt, tökéletesen át jött az üzenete is, miszerint emberként, keresztényként kötelességünk a békére való törekvés még akkor is ha ez sokszor mások számára láthatatlan marad.

De azt gondolom, hogy az eseményről készült videó magáért beszél!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS