Nem régen érkezett egy megkeresés, egyházmegyénk ifjúsági referenséhez, dr. Farkas László atyához, a Vidékfejlesztési Minisztérium Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézetéből (VM VKSZI).

A kissé meglepő kapcsolatkeresés célja az volt, hogy közös pontot találva, együttműködésre hívjanak minket, a Váci Egyházmegye ifjúságát. A VKSZI (az új nevén NAKVI) tevékenységi körébe vidékfejlesztési programok koordinációja, szakképzési, felnőttképzési, szaktanácsadási feladatok állnak.

Ezen megkeresés előzményéhez hozzátartozik, hogy Beer Miklós Püspök Úr már régebb óta kapcsolatban van az intézettel, hogy Egyházunk, állami kooperációval, vidékfejlesztési tevékenységet folytasson, főként a vidék népességmegtartó képességének erősítése és az értékek megőrzése érdekében. A Váci Egyházmegye –, mint Püspök Úr mondja – főként vidéki településeket jelent és fontosnak tartja, hogy a falvakban kell „életlehetőséget teremteni a fiataloknak, hogy ne hagyják el otthonukat, a falut.”- írja a mente.hu, a teljes cikket itt tudod elolvasni!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú