"Augusztus 1-jén indul Vajtán a CrossSound fesztivál, ami nem motokrosszosoknak szól, hanem a keresztény fiataloknak, akik szeretnének azért egy jót bulizni, kicsit kirúgni a hámból, de lehetőleg nemek szerint legyenek szétosztva a sátorhelyek, ne lehessen alkoholt fogyasztani és vasárnap legyen lehetőség egy ökomenikus istentiszteletre. Kíváncsi leszek a #crosssound tagre az instán, remélem jól fog pörögni egy hét múlva. A programot itt lehet böngészni." - olvasható a indexen, többek között.

A napi bejegyzéseket és kommenteket olvasgatva egyre többet találkozom olyan tartalamakkal a neten, melyek igen csak komoly cinizmussal említik a július 31-én induló pilot fesztivál házirendjét. Akinek nem világos a CrossSoundról van szó. Egyes blogok már-már nyomdafestéket sem tűrő kommentjeit olvasva megdöbbenéssel kell felismernem, hogy a keresztény kultúrvilág és annak belső mozzanatai mennyire eltávolodtak egyes társadalmi csoportoktól. Persze nem biztos, hogy ezen más meglepődne, de minden esetre engem elgondolkodtatott.

Személyes véleményem, hogy ahogyan a Partfeszt tavaly, illetve korábban a Szélrózsa, a Csillagpont útjára indult, tisztán látszik az igény arra vonatkozóan, hogy nem csak a sárban fetrengős, nemtudomholvagyok, IHB bulikra van igény ebben az országban! Ezen elképzelésemet a TVSS keresztény partikultúra sorozata csak alá tudta támasztani az elmúlt években. Megértem én azt, hogy bulizni kell, a szórakozásra van igény, vallja magát valaki kereszténynek, vagy ateistának. Viszont bármit is gondolsz arról, hogy Isten szeret, vagy sem talán érdemes végigondolni, hogy egy eltérő szokásrendet és kultúrát akkor is tisztelben kell tartanom, ha tőlem távol áll.

Fontos, hogy legyen Crosssound, fontos hogy legyen hittanátbor, és fontos hogy legyen PartFesztivál is. Így most egy a közbe kiáltás erejéig engedjektek meg egy javaslatot tőlem: hallja meg minden fröcsögő troll; befogani jobb, mint gyűlölni. HIdd el!

Találkozzunk a fesztiválokon, befogadással, elfogadással és szeretetettel. Én ezt kivánom a trolloknak, meg a keresztény tesóknak egyaránt. És tageljünk, közösen!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú