Az Augsburgban megrendezett 2017-es MEHR konferencia előtt pár héttel megkértem öcsémet - aki 2016-ban is részt vett ezen az eseményen -, hogy mondjon pár dolgot. Mi a jó ebben a találkozóban, miért érdemes elmenni? „Ha szeretnél közelebb kerülni Istenhez, akkor nagyon jó lesz, ha viszont nem, akkor nagyon rossz.”

Egészen mást vártam, de megmosolyogtatott válasza, ami sokkal frappánsabb, mint ahogy azt elsőre gondolnád. Ugyanis feltételezi a szándékot. Visszakérdez. Provokál. Miért is megyek oda? Valóban akarok én közelebb kerülni Istenhez? 

Nemrég érkeztünk haza az eseményről és szeretnék veled megosztani pár gondolatot, szeretném nagyon röviden átadni neked a MEHR konferencia üzenetét. Ha úgy érzed, hogy teljes az életed, és nem hiányzik belőle semmi, akkor ne olvasd tovább soraimat. Ha úgy érzed, hogy az, amit most megélsz az életedben, neked éppen elég és nem vágysz többre, akkor ne olvasd tovább. Ez a cikk nem neked szól. De ha úgy érzed, hogy többre vágysz annál, ami most számodra az élet, akkor tarts velem. 

Itt kezdődik ugyanis a titok, ami pár napja 10 000 embert összehozott Németországban. Egy kérdés: vágysz-e többre? Részese-e az életednek a gyermeki rácsodálkozás? És ha igen, mi az, amire rácsodálkozol, mi az, ami által hagyod magadat elbűvölni? Szent dolog-e az vagy csak utánzat? Szeretetben fogant-e az a szépség vagy bűnben?!

Elcsaptad a gyomrodat mielőtt asztalhoz ültél volna, amelyet Isten bőséggel megterített? És az Isten által felkínált falatok már nem is ízlettek? Mivel csaptad el a gyomrodat Drága Testvérem? Ha Isten - és ezt értsd képletesen - a legdrágább, legpazarabb étteremben vár téged terített asztallal, akkor te mit keresel tizedik alkalommal is annak a gyorsétteremnek az eldugott zugában, ahol az étel ugyan ízletes, de amit utána a gyomrodban érzel az már kevésbé kedves. Miért érnéd be kevesebbel, ha Isten többet akar adni? Alkalmi kapcsolatok és pornográfia helyett örök hűséget és valódi szexet; robotmunka helyett igazi szenvedéllyel végzett munkát, amely elhívásból fakad; unalom és céltalanság helyett határozott célt és küldetést. Van több. Akarj többet! Kérj többet! Az a szépség, amire rácsodálkozol, legyen igazi, legyen szent, legyen Istentől való. Meg vagy hívva a szent rácsodálkozásra!

Isten épít valamit. Valamit, amiről nem hallunk a médiákban. Valamit, ami kézzel fogható és ébredést hoz. Valamit, amibe bele fog remegni Európa szíve. Isten cselekvő Isten és téged is cselekvésre hív. Nem kell azt néznünk, hogy hova süllyed a nemzetünk és hova süllyed Európa és nem kell siránkoznunk felette. Ezt megteszi helyettünk a média. Isten mást mutat, és amit ő mutat, azzal a sötétség nem tud versenyezni. Isten felemel bennünket és ezt nagy erővel teszi! Ezt talán te is megtapasztalhatod, ha legközelebb eljössz erre a konferenciára. De lehet, hogy más úton ér el ez a tapasztalat! Ha pedig elér, akkor tégy valamit! Nagyon jól tudod, hogy van mozgástered a cselekvésre. És ha tettél egy lépést, ne állj meg!

Azért ne, mert Isten sem szeretne megállni…

Testvérem, hagyd magad felemelni, Magyarország, hagyd magad életre kelteni, Európa, hagyd magad megmenteni!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú