Aktív szórakozással teli estét tudhatott maga mögött az a több mint kétszáz fiatal, aki szeptember 14-én a Horánszky utca 20 alatt töltötte az éjszakát a Clubnight at Loyola Café névre keresztelt bulinkon. Az Ifigödöllő - TVShoeShine örökmozgó csapata, illetve a Fokolare mozgalom mindig aktív új-ifjai által közösen szervezett estét hosszas előkészületi folyamatok előzték meg. Visszatekintve nyugodt szívvel írhatom: megérte.

Miután az online jegyfoglalási rendszer a jelentkezés megnyitását követő tizedik nappal betelt, nem volt egyszerű feladata stábunknak, hogy megtalálja a megfelelő "teret" a kulturált szórakozáshoz. A Párbeszéd Háza és a Jézus Társasága hálás segítségével azonban egy olyan informális találkozásra lehetőséget adó színes buli valósulhatott meg egyszerre több helyszínen, mely egyértelműen hiánypótló a mai „keresztény partykultúrában”. Már ha lehet ilyenről beszélni egyáltalán.

Az este a gödöllői ifi klubban megrendezett korábbi ifjúsági bulik mintájára készült el. Gödöllőn sem vagyunk kevesen egy-egy rendezvényen, de ezen az estén Budapesten, vendégeink az ország minden tájról látogattak meg minket Kecskeméttől Miskolcig, Váctól Székesfehérvárig.

„Örülünk, hogy ilyen sokan eljöttetek erre a partyra, amit kifejezetten azért szerveztünk, hogy találkozási pont lehessen nekünk, keresztény fiataloknak. Budapesten és környékén sokféle keresztény közösség, szervezet és kollégium van, ami rengeteg olyan fiatalt gyűjt magába, akik Jézusért élnek … fontosnak tartjuk, hogy keresztényként az imádkozás, a társadalmi és közösségi szerepvállalásaink mellett tudjunk együtt jót bulizni is!” – hangzott el többek között a megnyitóban az alábbi köszöntő Sipos Katalintól és Bazsik Ádámtól. A megalapozó gondolatokat pedig, Koronkai Zoltán jezsuita testvér hozta el nekünk.

„Az ifigodollo.hu által megrendezésre kerülő bulisorozatunk minden állomásával olyan szórakozási lehetőséget szeretnénk nyújtani a hozzánk érkező vendégeknek, ahol az igazán önfeledt szórakozás, a remek zenék, a „party-feeling” és a találkozások mellett testvérkét lehetünk együtt, tiszteletben tartva egymás személyét és örömét. - Ezt már biztosra veszem hogy sok helyen olvashattad. A budapesti rendezvényünk alapjai ezen a bulin is a fent idézett gondolatokat tükrözték.

A szervezői csoport nem egy katolikus, kenetteljes köntösbe bujtatott őrjöngésre hívja rendezvényeire a fiatalokat, hanem valóban száz százalékos célunk és vágyunk, hogy a kulturált, de önfeledt szórakozásra biztosítsunk teret. Aki ebben nem partner rendezvényeinken azt hiszem nincs is helye nálunk!

A rendezvény hajnalban, négy órakor zárta kapuit. Elégedetten mondhatom, hogy minden szervezési és egyéb probléma nélkül tettünk pontot az est végére. Van tanulság és lesz is fejlesztés, mert mindig lehet újat tanulni egy rendezvény kapcsán. Persze az apró részletekben mindig van építeni való, csiszolni való pont, de azt hiszem erre nyitott a szervezői stáb. Állunk a kihívások elé.

Hálás köszönet nektek, akik ott voltatok és megtiszteltetek bennünket személyetekkel, jókedvetekkel. Ami pedig a jövőt illeti, október végén mindenkit szeretettel vár Gödöllőn a stáb, egy remek estére a már-már kultikussá vált ifi klubban. Illetve ha minden jól megy negyed éven belül tervezzük, hogy visszamegyünk Budapestre is egy rendezvénnyel, de ez még sok-sok beszélgetést és gondolkodást kíván. Mi rajta leszünk, s várjuk leveleiteket, véleményeiteket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!

Hamarosan találkozunk!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS