Nemcsak a keresztény portálokon, de már közterületeken is találkozhatunk a megszentelt élet éve kapcsán azzal a frappáns kampánnyal, aminek az egyik mottója a „Rendben vagyunk”. Már az oldalon is találkozhattál vele, és a kisfilmekkel, de most egy kis kitekintésre hívlak.

A SzemLélek blog is érdekes beszélgetésekre invitál minket, például Dominika nővérrel az elhívásról, vagy a kampányt kidolgozó cég ügyvezetőjével, Turcsik Istvánnal, aki„a cukiság kampányra” is reagál.

És hogy mennyire „hétköznapi emberek” a szerzetesek is, ahogy a nővérek is szoktak kötni vagy sportolni, a szerzetesek fényképezni vagy motorozni, úgy az apátságok is folyamatosan megújulnak, vagy éppen visszanyúlnak a gyökerekhez. Például ahogy jön a nyár, úgy egyre jobban nő az érdeklődés a minőségi sör után is, például a zirci apátság söre iránt is. Régen a sörfőzdék az apátságok falain belül működtek, (mint pl. a Nemzetközi Trappista Szövetséget alapító sörfőzdékben a mai napig szerzetesek dolgoznak vagy felügyelik és szervezik meg a munkát), a recepteket pedig gondosan őrizték. Sajnos azonban a zirci folyékony kenyérre őszig várni kell, de aki apátsági kézműves sörre áhítozik és szívesen venne hazai terméket, nem kell messzire mennie, a bakonybéli monostor kínálatából válogathat.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú