Újra okunk van arra, hogy Párizsért imádkozzunk, erre hív minket a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület!

Miért az ima? Párizsban gyűltek össze a világ országainak vezetői, hogy megtárgyalják, ki mit tesz azért, hogy a Föld egy élhető hely maradjon. Jó, ha imáinkkal támogatjuk őket, hogy felelős döntéseket hozzanak. 

Mindenki hallotta már a globális felmelegedés fogalmát, aminél azonban sokkal helyesebb klímaváltozásról beszélni. Mi is ez? Emlékezz vissza az elmúlt évekre, hogyan alakult Magyarországon a csapadékeloszlás. Egyre inkább az történt, hogy néha-néha volt eső, de akkor az „esve volt”. Akkora felhőszakadások jöttek, hogy még az alsóneműnk is átázott, utána pedig a fél országból érkeztek a riasztó árvízi helyzetről a hírek. 

A legtöbb kutató egyetért abban, hogy ezekhez az időjárási folyamatokhoz az emberiség tevékenységei nagyban hozzájárulnak. Azért gyűltek most össze Párizsban a vezetők, hogy megállapodjanak, milyen területeken próbálnak tenni majd az egyes országok azért, hogy ezt a hatást mérsékeljék, ezáltal megóvva a Földet az újabb és újabb katasztrófáktól, kis hazánk esetében például a mind gyakoribb árvizektől.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú