Alapvetően szerintem nem túl „menő” a fiatalok körében a vallásosság, az Isten-hit, vagy akár az olvasás. 

Ennek apropóján tavaly először, irodalmi esteket szerveztek a csurgói református gimnáziumban, amely idén már nemcsak a kortárs irodalmi szövegeket állította a középpontba, de azok vallási töltetére is hangsúlyt fektetett. 

Az, hogy az Isten-hit mennyire „menő” vagy sem, talán nem nagy probléma, de a társaiktól erősen függő, önmagát a szociális hálójában meghatározó fiataloknak talán nem is könnyű dilemma, hogy felvállalják, vasárnap templomba járnak és nem csak azért, mert „apáék azt mondják”. Millió kérdés megfogalmazódhat egy fiatalban a hitével kapcsolatban, amire nem biztos, hogy választ kap a környezetétől. Sokszor fontosak számukra a példaképek, a számukra fontos értékeket, elveket képviselő hiteles személyek, és erre is nagyszerű kezdeményezés ez a sorozat Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnáziumban, ugyanis januárban vendégül látták Lovasi Andrást is.

A zenész mesélt egy istenélmény által ihletett Kispál-dalról, a benne élő Isten-képről, református esküvőjéről. Az interjút itt hallgathatjátok meg.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú