Elkezdődött a nagyhét, közeleg a nagypéntek, érdemes tehát megtorpannunk és magunkba mélyednünk. Érdemes elgondolkodnunk azon, hogy milyen messzire ment el értünk, érted szeretetében az Isten. Érdemes átelmélkednünk, hogy milyen kínokat és szenvedéseket élt át Jézus minden ember bűnéért, konkrétan az én bűnömért! Sokszor azon kapom magam, hogy csak mesélem Istennek, hogy mennyi rossz dolog történik velem és, hogy milyen nehéz az életem. Talán ez a kép jól illusztrálj ezt a szituációt!

A kép Mel Gibson Passió című filmjének szünetében készült. A megjelenésekor nagy port kavart film megrendítően illusztrálja, hogy Isten milyen messzire ment el értem.

A film megnézése előtt ajánlok figyelmetekbe egy interjút, amely a főszereplővel készült. Ide kattintva tudjátok megnézni!

Mélyedjünk el a nagypéntek misztériumában, készüljünk fel a legmélyebb ünnepünkre méltó módon. Pál Feri atya gondolatai talán segíthetnek nekünk ebben:

Az életünket úgy is élhetjük, hogy majd megy az nekem egyedül is! Majd amikor rájövünk, hogy dehogy megy! Nem megy, csak mökögünk-nyökögünk. Nem megy.
Jön a harmadik lépésünk, a naiv lelkület világáé: majd Istennel megy! S tudjátok, mi az igazi fordulat pillanata? Mikor rájövünk, hogy Istennel se megy. S amikor rájövünk, hogy nekünk még Istennel se megy, az a nagypéntek pillanata. S amikor valaki azt mondja: Uram, nekem ez még Veled sem megy , mert nekem is meg kell halni. Én is szenvedek, nincs itt diadal, győzelem, siker és fanfár sincsen. Csak a hatalmas kudarc érzése van! Most úgy érzem meg fogok halni. Ez az, amikor a mi emberi gondolataink szerint azt mondom: rájöttem, hogy ez nekem még Istennel sem megy.
És mi a következő lépés? A következő lépés az, amikor az ember azt mondja: "Akkor, Atyám, a te kezedbe ajánlom a lelkem.”

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS