Az adventi időszak nem csak a karácsonyi ajándékok után való szaladgálás, de a várakozás időszaka is. Lelkileg és fizikailag is felkészülünk a közelgő ünnepre, rendet rakunk az otthonunkban, díszbe öltöztetjük a lakásunkat és magunkat is.

A rejtett csokik és ajándékok „kincsesládája”: az adventi kalendárium

24 ablakocskára vagy zsebre osztott naptár, vagy 24 darab zokni, esetleg kis dobozka, netán egy hatalmas tál – benne felszámozott apróságokkal. A csokikat rejtő változata gyakran december közepére kiürül, habár még lenne hátra néhány nap az ünnepig. Egyre népszerűbb a felnőtteknek szóló idézeteket rejtő változata, amelyben minden napra kaphatunk egy-egy bátorító üzenetet, igét a Bibliából. Ezt könnyedén elkészíthetjük magunknak otthon is – talán könnyebben tudjuk majd tartani a „minden napra csak egyet” szabályt és alaposabban felkészülhetünk az ünnepre a segítségével.

Készítési ötletek:
Amire szükséged lesz és amit tenned kell:

- Válassz ki 24 db idézetet/igét!

- Válassz papírt, amire kézzel vagy géppel leírod ezeket (tipp: színes papír még jobban mutat például egy átlátszó tálban zöld/piros az ünnepi színek)!

- Vágd ki ezeket egy olló segítségével!

- Vegyél elő pici dobozokat (pl.: gyufásdoboz - felszámozható), borítékokat, vagy akár a kis kivágott idézeteket egy üres befőttesüvegbe/szép tálba ömlesztve is bele lehet tenni, de fel is lehet számozni a 24 lapocskát/borítékot. A borítékokat vagy a kis cetliket ruhaszárító csipesz segítségével egy kifeszített madzagra is csíptetheted – nagyon mutatós tud lenni ez is.

Áldott adventi készülődést!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú