A gyónás megtisztít, felemel, és szabadító ereje van. Lényege, hogy Isten belépjen az életünkbe és megváltoztassa azt, hogy a bűnösként letérdelő tiszta szívvel állhasson fel.

Mégis, sokunk számára a gyónás csak egy kellemetlen látogatás a helyi plébánosnál, aki hétről hétre hallgatja az esendő hívők kisebb-nagyobb botlásait, melyekből gyakran csak azok kerülnek megvallásra, amiket egyenes arccal is képesek vagyunk kimondani.

Számtalan kérdés merülhet fel bennünk a gyónás kapcsán: Miért kell egy harmadik személy, hogy meghallgassa bűneinket?

Miért nem elég Istennek kitárni a hibáinkat?

Egyáltalán minek őket kitárni, ha Isten amúgy is tud mindent?

Ha túl is lendültünk kétségeinken, gátlásainkon, újabb akadályba ütközhetünk.

Hol is lehetne gyónni?

Ferenc pápa és a katolikus egyház számtalan modern megmozdulásával lepte már meg a világ keresztényeit, az egyik legújabb pedig a gyónás applikáció, melyen keresztül sürgősen megvallandó bűneinktől szabadulhatunk meg. Az alkalmazás tulajdonképpen egy GPS alapú app, amely a környezetünkben lévő szentmiséket, templomokat és gyóntatóhelyeket listázza, így egyszerűsítve le a plébániák megkeresését. Az applikáció egyelőre csak az írországi St. Andrews és Edinburgh érsekségek területén érhető el, de ha sikeres lesz a fejlesztés, akkor talán más érsekségek is átveszik. A CatholicApp-ot, avagy becenevén Sindr-t a katolikus egyház és Musemantik cég fejlesztették ki. A Musemantik alapítója, Maciej Zurawski az okostelefont használók generációját akarta megszólítani „egy olyan app-pal, amely okos és személyes, amely olyan, mint egy társ, egy barát, aki inspirál”.

Te használnál egy ilyen alkalmazást?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS