Mindenhonnan azt hallom, hogy az advent a készület időszaka, de hogyan készüljek? Néhány tippet írtunk, fogadjátok szeretettel!

1. Nem csak te, de mások is fel akarnak készülni adventkor. Figyelj rájuk!

2. Gondolkodj el azon, hogy mi az a 3-4 legfontosabb dolog, ami szebbé teheti a környezted karácsonyát, figyelj rá, hogy minél kevesebb legyen benne az eszközvásárlás.

3. Ha munkamániás vagy és kötött munkaidőben dolgozol, ez jó tanács: Isten a szeretet Istene, nem a fáradságért, ha nem bírod, ne kínozd magad a rorátékkal, menj el inkább egy esti misére/istentiszteletre.

4. Ha lusta vagy, menj és tedd magad próbára a rorátékkal. De figyelj arra, hogy ne csak a korán kelés áldozatát hozod meg, hanem a korán fekvés áldozatát is.

5. Lógj kevesebbet a neten és ne félj attól, ha lemerül a mobilod, túl fogod élni.

6. Ha rosszul prédikál a pap/lelkész az adott istentiszteletben/misén vagy téged hidegen hagy ami mondott, keress legalább két jó dolgot az aznapi Istentiszteletben/misén.

7. A listáról a 2. lépést is nehéz megtenni, nem csak az elsőt.

8. Tudd, hogy az emberek 90% már arra sem emlékszik mi volt ebben a listában a 2. pont. És még csodálkozol, hogy azt elfelejtik, hogy ők Isten gyermekei. Emlékeztesd rá őket, azzal hogy úgy bánsz velük, ahogy Isten gyermekével bánnál. Szeretettel és türelmemmel.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS