„Vannak, akik úgy gondolják, hogy Isten már nem is él, meghalt. Erre általában azt szoktam mondani, hogy hát nem tudom, az előbb, amikor beszéltem vele, még eléggé élőnek tűnt.”

Johannes Hartl, a németországi Imádság Háza alapítójának és vezetőjének tanításai, nagyon is rímelnek arra a kijelentésre, melyet én a Nyolc Boldogság Közösség egyik laikus testvérétől Doudou-tól (Jean-Francois Callens, 1946-2014) hallottam: „Az evangélium hirdetőjének nem áll jogában untatni a hallgatóságát!”

Szavai életről, gyermeki lelkületről és teológiai éleslátásról tanúskodnak és abban is példát mutat - amit manapság sok paptestvértől hiányolok – hogy az evangéliumot, annak tanításához teljesen hűnek maradva, de a mai aktuális korra értelmezi, interpretálja, hiszen ez minden teológus egyik legfontosabb feladata.

2017 év eleje után most 2018 januárjában is, több mint száz magyar fiatal vágott neki a Magyarországtól 8-9 órányi autóútra lévő németországi Augsburgban megrendezésre kerülő MEHR konferenciának. Itthon is vannak hasonló megmozdulások, minek több száz kilométert utazni „egy kis dicsőítés” miatt? Én azt gondolom és tapasztalom, hogy Istennek nagyon konkrét tervei vannak az egész világra és a mi személyes életünkre vonatkozóan, és hogy ezeknek a terveknek térben és időben megfogható konkrét kiindulópontjaik, ha úgy tetszik, bázisaik vannak. Meggyőződésem, hogy az augsburgi Imádság Háza egy ilyen hely. És néha jó a tűz közelében lenni, főleg ha az ember szeretne (kicsit) lángra lobbanni.

Több mint 10 000 ember, dicsőítés, igehirdetés, tanítások, imádság, tanúságtételek, fórumok… ez mind csak tényszerű felsorolása azoknak a dolgoknak, amik övezik az ott tapintható valóságot, ami nem más, mint maga Isten. Nem tudod magad kivonni a hatása alól. A színpadon Istent énekkel dicsőítő fiatal lány úgy mosolyog végig éneklés közben, hogy nekem még keresztényként is átfutott az agyamon, hogy én normális vagyok és ez a lány be van drogozva, vagy ő tényleg csak dicsőít és én valamit még nem tudok. A végére egyértelművé vált számomra, hogy természetesen az utóbbi az igaz. Azt is tapasztaltam, hogy a hit sokszorozódik, nem ugyanaz, amikor otthon egyedül imádkozom, mint az, amikor több ezer ember egyszerre imádkozik. A többiek hitét látva az enyém is megnövekszik, és ez segít abban, hogy merjek TÖBBET kérni Istentől. Útkeresés, kérdések, gondok, megkötözöttség, függőség, betegség? Isten mindenre szeretne választ adni, ha merünk hittel kérni!

Nem tudom átadni, hogy mi történik ott Németországban, de egy dolgot biztosan tudok mondani bíztatásképp: ha ezt a cikket olvasod, akkor jövőre vagy azután, döntsd el és menj el erre a találkozóra! Amit még kiemelnék az a MEHR konferencia és az Imádság Háza által is hangsúlyozott vízió. Egy prófétai látás, ami egész Európára, így Magyarországra is vonatkozik és ebben az egy mondatban összpontosul: „Europe shall be saved!” (Európának meg kell menekülnie) 

Ez a mondat azt gondolom senkinek nem meglepő, aki kicsit is nyitva tartja a szemét a körülöttünk zajló események kapcsán. És pontosan erről van szó, Európában az aggodalomra okot adó hírek és események mellett, pontosabban felett, van egy nagyon jó hír: Istennek is van egy terve, ami meg fog valósulni, a kérdés csak az, hogy akarsz-e a részese lenni.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú