Több száz komment, számos email és ezernyi személyes vélemény - ezt indította el az elmúlt hetekben egy valótlan állításokat tartalmazó index cikk. A történtek megmutatták, hogy a feszültség valójában nem a február 28-i Jesus Loves Electro koncertről szólt, az csak a „bulikereszténység” sztereotípiának lett áldozata.

Ami most a legutóbbi buli kapcsán a felszínre került, sokkal inkább az egyházon belül tapasztalható elvilágiasodás valós, általunk is tapasztalt veszélye és az attól való jogos félelem. Tudjuk, hogy ez egy régi, kibeszéletlen téma a sok között. Úgy gondoljuk, hogy ezzel foglalkozni kell, méghozzá mélyebb és hatékonyabb eszközökkel, mint nyilatkozatok és facebook szócsaták.

A CrossSound célja, hogy egy hidat képezzen a világ és a hívők között. Ezt az egyházakkal együttműködve kívánja elérni annak érdekében, hogy azok felelősen készíthessék fel fiataljaikat, hogy ők a hídon ne a világ felé menjenek, hanem a híd túloldaláról hozzanak át másokat az örök életbe. Ehhez a fiatalok identitásának megalapozására, a szolgálat szerepének megértésére és azok hétköznapi életbe való átültetésére van szükség.

A CrossSound és a TVSS is kiemeleten fontosnak tartja a párbeszédet. "Van olyan, aki beszél hasonlókat a tőrszúrásokhoz, de a bölcseknek nyelve orvosság." (Példabeszédek 12:18) Annak érdekében hogy ez a párbeszéd el tudjon indulni a Cross egy ifjúsági vitaesttel indít útjára egy programsorozatot. Erre tiszta és őszinte párbeszédre hívunk most benneteket is! Beszéljük át, mondjuk ki, hogy vajon akkor most tényleg mit jelent a keresztény paritkultúra.

Helyszín: Rézkígyó Coffee House (Bp. Paulay Ede utca 15.)
Időpont: 2015. március 26. 17.30

A helyszín korlátozott számú befogadóképessége miatt, a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Ezért kérlek az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímre küldött email-lel jelezd részvételi szándékodat! További részletek a fecebookon!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú