A Váci Egyházmegyében 2013 május 10-11. között kerül megrendezésre az Egyházmegyei Eucharisztikus Kongresszus. A kongresszus kétnapos lesz, (péntek-szombat), témája pedig az Oltáriszentségben valóságosan köztünk lakó Jézus Krisztus. A szervezők célja, hogy a Krisztus iránti mély tisztelet és a Vele való kapcsolat valósággá tudjon válni mindannyiunk számára – Isten segítségével.

Hazánkban egy igen szép emlékű Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zajlott le 1938. május 25-29. között. Az Eucharisztikus Világkongresszusok sorában ez volt a 34.  A világkongresszusok mellett rendszeresen vannak országos és egyházmegyei kongresszusok is többfelé a világban.

Ezen a 38-as Eucharisztikus Világkongresszuson százezrek ünnepelték Jézus Krisztust az Oltáriszentségben. Legtávolabbi vendégek: Brazília, Argentína, Chile, Fülöp-szigetek és Kína. Mindezek emléke még ma is él az idősebb generációban. Ezért történt, hogy erre az eseményre emlékezve, annak 75. évfordulóján fog sor kerülni egy újabb Eucharisztikus eseményre.

A kongresszus jelszava. "A remény éltető forrása."
Ez a jelszó a reményvesztett világba kívánja belekiáltani, hogy Jézus Krisztusban van a mi igazi reményünk! Az alcím: „A bűnösöket hívom” (Mk 2,17)

Ez utóbbi pedig Jézus szavaira kíván utalni, hiszen Ő mondta, hogy a bűnösöknek van szükségük segítségre. Egyben tudjuk, hogy minél mélyebben vagyunk a bűnök erdejében, annál nehezebben tudunk indulni Krisztus, a legfőbb Orvosunk felé. Őket (minket) kíván bátorítani ez az alcím. Bárcsak minél többen meghallanánk ezt, és felhasználnánk az addig hátralevő időt lelkünk felkészítésére, szívünk fokozatos kitárására Jézus Krisztus felé! Részleteket a kongresszus weboldalán találtok!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS