Ugyan még nem érezzük annyira a saját bőrünkön, mit is jelent az éghajlatváltozás, de azt a médiának köszönhetően már mindenki tudja, hogy a mostani állapotok tarthatatlanok. Manapság a csapból is a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés folyik. A héten tartják a Víz Világtalálkozóját Budapesten és ez nem véletlen. A világon számos olyan hely van, amit kötelességünk megőrizni az utókornak, édes kis hazánk pedig egyenest a víz nagyhatalma!

Ám nem elég, ha csak az újságban olvasol, vagy a híradóban hallasz a környezeti problémákról, esetleg alvás előtt még elmélázol azon, hogy hmm… így nem mehet tovább. A problémák azért vannak, hogy megoldják őket. De hogyan?

Ilyen világméretű problémákról és megoldásaikról hallhatsz október 12-én 10-12 óráig az Új Város Központban (Rákóczi út 29. I. 5.), a Fokoláre Mozgalomhoz tartozó EcoOne környezetvédelmi fórumán. Erre regisztrálni itt tudsz.

Egy második konferencián, október 13-án 15:30-17:30 óráig az Agapéban (Bp. XVI. Kisterenye út 54) pedig a társadalom és a környezet problémáiról lesz szó. Erre a regisztráció ezen az oldalon történik.

Világméretű problémákról van szó, de a változás mindig kicsiben kezdődik. Ha TE óvod a környezeted, teszel is valamit érte és fontosnak tartod az Isten által megteremtett világ megőrzését, akkor azzal olyan értékeket gyakorolsz, olyan értékeket adhatsz át a következő generációnak, amivel hosszútávon és nagyban változtatsz a világon.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú