Hamarosan a Megszentelt élet évének egy újabb emlékezetes eseményéhez érkezünk, ami nem más, mint a Szerzetesek tere!

A Szerzetesek tere 2015. szeptember 18-19-én kerül megrendezésre a budapesti Március 15. téren és a Ferenciek terén. Két napon keresztül lesz hatványozottan alkalmunk arra, hogy találkozzunk egy olyan életformával amit az átlag ember, de még az átlag keresztény is távolinak érez magától. Beletekinthetünk a szerzetesek talán nem is annyira misztikus életébe, megismerhetjük szokásaikat, tanulhatunk tőlük, feltehetjük kérdéseinket.

Az eseményt számtalan dolog teszi izgalmassá ezért is, én most csak néhányat sorolnék fel:

Nyitva lesznek a templomok. Jóformán akinek kedve úgy tatrja, még be is költözhet az esemény idejére egy templomba, hiszen reggelig tartó virrasztás is lesz.

A Szerzetesek terén mintegy 100 szerezetesi rend életébe nyerhetünk betekintést, ismerhetjük meg őket jobban. Az „Élő könyvtár” program keretén belül, pl. arra is alkalmunk nyílik, hogy „kikölcsönözzünk” egy szerzetest és így beszélgessünk vele személyesen.

Nem számít se kor, se hovatartozás vagy vallás, felekezet. Jöhet bárki akiben bármi is megmozdul a „Szerzetes” szó kapcsán, de jöhet az is aki csak beszélgetni, találkozni szeretne.

A programok színesek. A térben helyetkapnak különböző kulturális, művészeti megmozdulások is, színdarabok, koncertek. A fellépők között szerepel többek között a Kaláka együttes és az Octovoice jazz-acapella formáció is.

Természetesen a lelki programok, az Istenhez kapcsolódás lehetősége is biztosítva lesz a résztvevők számára. Személyes kedvencem a „Liturgiák”, illetve a „Meditáció, elmélkedések” elnevezésű programok ahol olyan imaformákat, elcsendesülési módokat ismerhetünk meg amikről korábban talán még hallani se hallottunk. Lesz itt többek között „Kreatív ima”, „Padlóképes elmélkedés”, „Meditatív körtánc”, „Csend meditáció”.

Amint korábban is írtam, a Szerzetesek tere számtalan új, izgalmas élményt tarogat számunkra és mindenek felett lehetőséget teremt a Krisztusban levő egység erősítésére és megélésére.

További információkért kattins ide!

 
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú