Körülbelül 7 hónapja, hogy átélhettük közösen a Genfest pillanatait... és "felépítettük magunk között a hidakat" más nemzetiségű, kultúrájú és vallású fiatalokkal is... Most, 2013 tavaszán pedig egy újabb lépésre hív bennünket az új-ifjúság! Méghozzá arra, hogy együtt keljünk át ezeken a hidakon, ápolva és tovább építve a testvériséget magunk között és más nemzetekkel egyaránt! "Crossing the Bridge!"

A következő lehetőség erre pedig nem más, mint az EGYESÜLT VILÁG HETE!

De mi is az Egyesült Világ Hete?
Május első hete, egy nagy hagyományokkal rendelkező nemzetközi rendezvény, amely nem csak Magyarországon fog megvalósulni, hanem a világ minden táján akciók és különböző kezdeményezések folynak majd a rendezvényhez csatlakozó fiatalok által.
A közös cél: Az egyetemes testvériség megvalósítása a gyakorlatban az Aranyszabály szerint: “Tedd azt másoknak, amit szeretnél, hogy veled is tegyenek az emberek.”

Az Egyesült Világ Hetének megnyitója idén Jeruzsálemben lesz, ahol különböző művészeti és kulturális eseményekkel, műhelymunkákkal, és egy nemzetközi konferenciával várják a világ minden részéről odaérkező fiatalokat. Magyarországról is indul egy delegáció, hogy részt vegyen az eseményen. Az itthon maradókkal viszont szintén bekapcsolódunk a nemzetközi vérkeringésbe, ahova mindenkit sok szeretettel várunk:

2013. május 01-én az Erzsébet téri ETAP-on egy közös bográcsólásra szeretnénk meghívni benneteket. Illetve a nap fénypontjaként egy nemzetközi közvetítésbe is be fogunk kapcsolódni, méghozzá az egyesült világ hetének megnyitórendezvényébe, egyenesen Jeruzsálemből. Emellett a vidéki városokban helyi rendezvények várhatóak!

2013. május 04-én pedig egy országos sportnap, és végezetül egy zenés táncos záróest vár ránk.  Hogy ez pontosan miként is valósulhat meg? Gyere el, és tapasztald meg!

Bővebb információkkal kapcsolatban még hamarosan jelentkezünk, de addig is írjátok be a naptáratokba ezt a 2 időpontot, hogy el ne felejtsétek!
Bármilyen kérdéssel keressétek az új-ifi felelősöket:
Pacsirta Szabina: szabina.pacsirta(kukac)gmail.com
Dékány Bulcsú: dekanybulcsu(kukac)gmail.com

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú