Az elmúlt nyáron a ShoeShine alkotói közösségének abban a megtisztelésben volt része, hogy filmet készíthetett a kerecsendi Világítani fogok csapat életéről. Nagy szeretettel hívunk mindenkit az elkészült rövid dokumentumfilm bemutató estjére és az azt követő közönségtalálkozóra, mely 2018. március 24-én, 18 órától lesz a PREMIER Kultcaféban!

A Világítani fogok egy évek alatt szerveződött, főként fiatalokból álló önkéntes csapat. Bár a közösség tagjai az ország különböző tájain élnek, egy közös pont és cél összeköti őket. Ez nem más, mint a Heves megyei Kerecsend község. A Világítani fogok csoport táborokat, közösségi programokat szervez, főként a falu hátrányos helyzetű gyermekei, illetve családjai számára.

A kerecsendi munkáról, illetve a csoport nyári táboráról készíthettünk filmet, melynek bemutatóját össze szeretnénk kötni egy rendhagyó közönségtalálkozóval, ahol a nézők megismerkedhetnek a film alkotóival, a Világítani fogok önkénteseivel és a kerecsendi közösség tagjaival.

A vetítést követően, egy kisebb beszélgetésre hívunk minden vendéget, ahol többek között fény derül arra is, hogy a film elkészülte óta milyen változások történtek a falu közösségében. Az együttlét falatozással, kötetlen beszélgetéssel zárul. A teríték csupa kerecsendi finomságból áll majd, amit a tábori főzőasszonyok készítenek és kínálnak.

A filmbemutató és az egész rendezvény egyben köszönetnyilvánítás is minden nagylelkű támogatónak, akik segítsége révén a csoport és a közösség fejlődhet és működhet. A rendezvényre nagy szeretettel hívjuk és várjuk a további önkénteseket és támogatókat is! A Világítani fogok közösség ahogyan a munka során újabb és újabb hiányokkal szembesül, úgy igyekszik egyre többet tenni ezért a közösségért. Az esemény alkalmával lehetőség lesz a filmben bemutatott tábor fotóiból készült képeslapok megvásárlására, mellyel vendégeink a közösség munkáját támogathatják.

A rendezvényen látható lesz a Sajtófotó-díjas Sivák Zsófia kerecsendi képeinek egy része is!

Időpont: 2018.03.24., 18.00
Helyszín: PREMIER Kultcafé

Az esemény ingyenes, de kérjük, részvételi szándékodat itt jelezd!
Mindenkit várunk szeretettel! Világítani fogok & Shoeshine

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú