A Don Bosco Szaléziak magyarországi letelepedésének századik évfordulóját a Szalézi Ifjúsági Mozgalom nagyszabású keresztény, vízparti fesztivállal ünnepli! A négy napos fesztivál alatt érdekes programok közül választhattok majd teljesen szabadon! Minden este koncertek, olyan folyamatosan bővülő fellépőkkel, mint Kowalsky meg a Vega, Sub Bass Monster, Kaláka, Nika, Silver Blue, Anyám és Nyulam, Miska, Karak zenekar, majd a koncertek után disco a bulizóknak és jazz-pub a beszélgetőknek!

A Szaléziak idén hiánypótló és fenomenális ötlettel rukkolnak elő. Egy olyan igényes, keresztény, nyári szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget nyújtó programot szerveztek a nagyérdeműnek mely, felveheti a versenyt bármely nagy magyar fesztivállal. Őszintén jelenthetem ki, erre igazán szükség van manapság keresztény egyházainkban! Elsősorban 18 és 30 év közötti fiatalok számára készül a rendezvény, akik jó hangulatú, színvonalas, bulizós és mindeközben mégis értékeket is közvetítő, és azokat megtartó nyári pihenésre vágynak.

Helyszín: Part Üdülő Balatonkenese (8174 Balatonkenese, Koppány sor 41.)
Időpont: Don Bosco születésnapja köré építve, 2013. augusztus 14-18.
Részvételi díj: 15.000 ft / fő

A fesztivál az alábbi lehetőségekkel vár: 300 m-es önálló partszakasz, ahol egész nap strandolhattok, vízibiciklizhettek, kergethetitek egymást és hűsölhettek a vízben!
Egész héten folyamatos vizifoci, rekesztorony mászás, csocsó, ping-pong, társasozási lehetőség az szalézi oratóriumban!
Az Ungaresca táncegyüttes fellépése, táncház és különböző stílusú táncoktatások egész héten!
Véradás lehetőség, íjászkodási lehetőség egész héten folyamatos strandfoci, strandröplabda, különböző vízi és egyéb vetélkedők, hajnali “naplemente-néző” és éjszakai “mazochista”-túra, borkóstoló a Salesianum kollégistáinak boraiból!
Folyamatos lelki sátor, melybe bármikor betérhetsz, mert egész héten tartalmas lelki feltöltődési lehetőségekkel vár! Gyónási lehetőség és lelki beszélgetés a szalézi atyáknál, nap mint nap mise és minden este a szaléziaknál szokásos jóéjszakát!
Állandó kreatív sátor a parton, aki már megunta az állandó fürdőzést, itt készíthet katicás kitűzőt, Szalim logós hűtőmásnest, valami kis meglepetést az otthon hagyott barátainak, valamint ugyanitt járulhatsz hozzá a folyamatosan épülő Szalézi totemoszlophoz, és itt készül majd el egy életnagyságú katica is!
Kulturális, pszichológiai, életvezetési és lelkiségi jellegű előadások és műhelyek többek között Kozma-Vízkeleti Dániel családterapeutával, Rózsáné Czigány Enikő pedagógussal, Szűcs Balázs egyetemi lelkésszel, P. Ábrahám Béla szalézi tartományfőnökkel és sok más szalézi atyával!
Augusztus 16-án Don Bosco atyánk születésnapján még jobban megismerkedhettek a szalézi világgal. A délután folyamán a Meglepetés Színház interaktívan mutat be szemelvényeket Don Bosco életéből, este először kicsit elcsendesedve, imádságainkban is rá emlékezünk, majd egy egész estés Don Bosco gála következik, ahol bemutatkoznak a szalézi intézményeink és fiataljaink. Az egész este lezárásaként éjfélkor tűzijátékkal ünnepeljük a szent születésnapját!
Ezenfelül döntünk majd guinness (vagy legalább szalim) rekordot, megnézzük ki tud kartonpapírból hajózható járművet készíteni, csinálunk katicafogó-versenyt, majd egyesével megmentjük az összeset!

Ilyen, és sok más kreatív programokkal várnak Titeket augusztus közepén, Balatonkenesén a Szaléziak!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú