Sokszor még bennünk, keresztényekben is felmerülnek alapkérdések - Mi az Egyház? Kicsoda Jézus? Hogyan imádkozzak? Hogyan olvassam a Bibliát? Hogyan tudok ellenállni a gonosznak? Hogyan beszéljek másoknak Jézusról? - amelyeket sokszor nem is tudunk kitől megkérdezni, nem tudunk kivel megbeszélni. Van egy hely, ahol mindezekre választ kaphatsz, és ahol minden kérdésedet szabadon felteheted, megbeszélheted másokkal. Erre ad lehetőséget az Alpha Kurzus.

A Kurzus Londonból indult több, mint 20 évvel ezelőtt. Mára már 163 országban működik és 14 milliónál is többen végezték el. Az Alpha Kurzus különböző felekezetek között terjedt el. Alkalmazzák például anglikán, baptista, református, evangélikus, pünkösdi és római katolikus csoportok is.

A kurzusokat heti rendszerességgel tartják. Egy-egy kurzus alkalmával a részvevők meghallgatnak egy előadást, kiscsoportokban megbeszélik, majd kötetlen beszélgetésekkel zárják az estét. Tíz hét alatt 15 előadást és egy csendes hétvégét ad a kurzus a részvevőknek.

Az Alpha célja ökumenikus módon bemutatni a keresztény hit alapigazságait. Főként azoknak ajánlják, akik eltávolodtak a keresztény hittől, nincs kapcsolatuk semmilyen keresztény közösséggel vagy nemrég csatlakoztak a közösségekhez, és még sok-sok kérdés van bennük.

Ha szeretnél többet megtudni magáról az Alpháról, ha kérdéseid vannak s nincs kivel megbeszélned vagy kedvet kaptál, hogy kurzusvezető légy, látogass el az Alpha Kurzus oldalára, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú