A múltunk a jelenben egy, a hagyományőrzés köré szerveződő mozgalom, amely mögött olyan fiatalok állnak, akik már megtapasztalták azt az örömöt, ami a magyar népi szokások ápolásából fakad, és ezt nem is szeretnék önző módon magukban tartani.

A magyar népi kultúra nem egy, a 21. században élhetetlen fogalom. A népzenének, néptáncnak és népművészetnek is lehet tere a mindennapjainkban.

Ha pedig még csak keresed ezt a helyet, vagy keresed a társaságot hozzá, akkor a ”Múltunk a jelenben” felülete biztosan segítségedre lesz, hiszen itt folyamatosan értesülhetsz az aktuális megmozdulásokról.

Olyan eseményeket találhatsz, amelyek segítenek közelebb kerülni magyar gyökereidhez, a hagyományok felelevenítéséhez.

Tudni fogod, hogy mikor és hol van éppen táncház, de nem fogsz lemaradni az olyan jeles napokról és az azokat körülvevő programokról sem, mint pl. a ”Nemzeti összetartozás napja” vagy a ”Táncház napja”.

A manapság egyre népszerűbb flashmobokról is értesülni fogsz, sőt, még olyan néptáncegyütteseket is megismerhetsz, akikhez ha kedved tartja, csatlakozni is tudsz.

Tehát ha kultúrára vágysz, ha szeretnél kicsit jobban kapcsolódni gyökereidhez, ha szeretnéd jobban kibontakoztatni a tehetségedet táncban, zenében, népművészetben és mindezt közösségben, akkor kövesd a ”Múltunk a jelenben” facebook oldalát!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS