Február hónap 14-én (szombaton) Veresegyház adott otthont a soron következő galgamenti ifjúsági találkozónak. Laci atya felkérésére nem is lehetett kosarat adni, mert az, hogy valaki megszervezheti a találkozót, az bizony nagy érdem. Most biztosan jót mosolyogtak azok, akik részt vettek már ilyenben, mert tudni illik, egy ilyen összejövetel megszervezése többféle feladattal jár. Mivel Veresegyház nem vett még részt galgás programokban, Laci atya gondolta, hogyha rájuk bíznánk a találkozó megszervezését, akkor biztosan részt vesznek, és máris galgásokká válnak. Így is lett. Tanczik Balázs atya (aki Gödöllőn is volt káplán) lelkesen készült a veresi ifjúsággal, hogy a 14-ei összejövetel felejthetetlen legyen a résztvevők számára. Hála Istennek, többen lettünk, mint amennyire számítottunk, és jókedvben töltöttük el a napot.

A téma: A férfi útja Isten és a nő mellett.

(jelzem, hogy a következő találkozó témája: A nő útja Isten és a férfi mellett lesz)

A csoportbeszélgetések úgy történtek, hogy külön csoportokban voltak a lányok és külön a fiúk, és bátran tudott mindkét nem beszélgetni arról, hogy milyenek a férfiak, illetve, hogy mi lányok milyennek képzeljük el az ideális férfit. Emellett próbáltuk megválaszolni, hogy szerintünk Isten számára milyen az ideális férfi, és hogy mi nők, mit tudunk tenni, hogy a férfi mellettünk még inkább férfinak érezhesse magát. Nem könnyű kérdések, de annál izgalmasabb válaszok születtek.

Volt egy olyan csapat, akik kész recepttel álltak elő, hogy mi is kell egy ideális férfihoz. (Sajnos a papír, amire ráírták, az Veresegyházon maradt, így nem tudom beilleszteni, de ha valaki meg tudja szerezni, azt kérném, hogy küldje el Bazsik Ádámnak!)

Az ebéd utáni szituációs játékban kiderült, hogy egy-egy helyzetet miként oldanának meg a fiúk, és a lányok hogyan képzelik el egy fiú helyébe képzelve magukat.

A szentségimádás és a szentmise igazi lelki feltöltődést jelentett valamennyiünk számára, és aki tudott maradni, az táncolhatott country-t illetve néptáncot.

Még egyszer köszönjük a veresi ifjúságnak a szolgálatukat, és várunk minden érdeklődőt a következő találkozóra, aminek a pontos időpontjáról itt biztosan olvashatsz majd.

A találkozóról képek a galériában

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú