„Uram, kihez mennénk? Az örök élet igéi nálad vannak…”

Idén május 16-án került megrendezésre az Élő Rózsafüzér Zarándoklat, amely keretében Budapest körül 9 szakaszban zarándokoltak a hívő emberek. A Szentháromság templom az első szakasz egyik része volt. Máriabesnyőről indultunk körülbelül 150-en, és folyamatosan csatlakoztak hozzánk zarándok testvérek. A premontrei kápolnában zsolozsmáztunk, templomunkban pedig a Lorettói litániát végeztük. Öröm volt látni, hogy egyházközségünk több tagja nagy szeretettel várta a csoportot, és vendégeltek meg bennünket finom süteményekkel. Köszönjük! A templom alsó része teljesen megtelt, így több mint 200-an lettünk, és indultunk tovább az Erzsébet parkon keresztül a Szentjakab lakóparkon át a mogyoródi Szent László kilátóhoz, ahol kettévált a zarándok csoport. Egy része ment Kerepesre, másik része pedig Mogyoródon keresztül Fótra. Kerepesen Dr. Paskai László bíboros, ny. esztergom-budapesti érsek, Fóton pedig Dr. Beer Miklós püspök atya tartott szentmisét.

A több mint 20 km-es zarándokút során énekeltünk egyaránt gitáros és hozsannás énekeket, dicsérve az Urat és a Szűzanyát. Imádkoztunk rózsafüzért, sőt volt, hogy a Mária Rádión keresztül végzett rózsafüzér imádságba is bekapcsolódtunk.

Az Úr jelenlétét éreztük végig az úton. Nem volt mérgelődés, hanem mindenki szeretettel ajánlotta fel ezt az utat. Jó volt látni, hogy minden korosztályból voltak résztvevők, így a rózsafüzér imádság közelebb kerülhetett a fiatalokhoz is. A Szűzanya kéri, hogy imádkozzuk ezt az imát, mert az egyik legnagyobb „fegyver” a gonosz ellen.

Nagy örömmel fogadtak bennünket az utolsó állomáson, és elfáradva, de lelkiekben feltöltődve vettünk részt a záró szentmisén. Megerősítő volt számunkra Püspök atya hozzánk intézett szavai: „Büszke vagyok rátok! Nagyon büszke!

Idén is lesz még lehetőség, hogy hazánkért zarándokoljunk. Szeptemberben, Szent Gábriel arkangyal ünnepéhez közel, zarándoklatot szerveznek, amelynek a végállomása a Hősök tere, ahol szentmisén vehetünk részt. A részletekről majd később tudunk tájékoztatást adni.

Dicsőség az Úrnak a zarándoknapért!

Máthé Ágnes

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú