HÓDolatom mindenkinek, röviden: HaHÓD! :)
Azt a megtisztelő felkérést kaptam, hogy írjak ide egy cikket a Galgás táborról. Ám legyen! Vagy Bém! Óhohoó:)!
A tábor 7-10-ig tartott, fő védőszentje Assisi Szent Ferenc volt. A napok témáit is ő ihlette, szegénység, tisztaság, engedelmesség, azaz a szerzetesi fogadalmak; ezekhez párosult Nemes Ödön atya SzÖSz-e, azaz mindent tegyél szabadon-örömmel-szeretettel (bár ennek tábortűzkor még számos alternatív értelmezést adtunk a köz nagy örömére:) ).
Első napon, aminek még nem volt önálló neve, Francesco életét bemutató előadás volt korai takarodóval, hogy mindenki bírja a másnap reggeli akadályverseny megpróbáltatásait. Nagy élmény volt számomra, hogy a szerdai kenyér-víz böjtöt kibírtam anélkül, hogy bárkivel is összevesztem volna, mert ha nem ehetek húst, általában ingerlékeny vagyok:). Ez egyébként bűnbánati nap volt, ezért a böjt. Tetszik, hogy a böjt és a bűnbánat ellenére a téma a szegénység-öröm páros volt, főleg a bűnbánat-öröm kettős ami megfog.
Csütörtöki témánk a tisztaság-szeretet páros volt, este pedig táborzáró tábortüzet raktak az erre felavatott kezek, amit a kiscsopik előadásai tettek színesebbé, vidámabbá és hála a Galga Band-nek mélyebbé. Pénteken a téma az engedelmesség-szabadság páros volt és főleg a hazaút. KT-ként öröm volt hallani, hogy a záró kiscsopin a legtöbbek szájából elhangzó negatív kritika ez volt: túl rövid volt a tábor.:) Azt hiszem ennél több nem is kell nekünk. Szóval remélem jövőre is találkozunk!:)
Pax et bonum!

Kovács Misi

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú