Ifjúsági hittanos koromban plébánosommal és a fiatalokkal együtt általában két-három havonta részvettem ifjúsági találkozókon. Én a Tápió mentéhez tartozom. Számomra sokat jelentettek ezek a találkozók, hiszen egy gondolkodású és életvitelű fiatalokkal találkoztam. Beszélgettünk, énekeltünk, zenéltünk, imádkoztunk, szentmisén vettünk részt, egyszóval nagyon jól éreztük magunkat.
Nem tudom pontosan, hogy mikor, de legalább három-négy éve nem vettem részt ilyen találkozón. Most a Galga menti találkozón újra felelevenedtek az elmúlt emlékek.

Jó volt Istenkereső fiatalokkal találkozni, akiknek fontos, hogy hitükről beszéljenek, együtt imádkozzanak, játszanak, értékesen és tanúságtevő módon töltsenek el egy szombati napot.
A találkozó témája a papság volt, épp aktuális módon, hiszen az idei év a papság éve.
A kiscsoportos beszélgetések tárgya legfőképp az volt, hogy milyennek is kell lennie valójában egy jó papnak. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy milyen papot éreznének ideálisnak a fiatalok?
A papságra készülve tanúságos volt számomra, hogy a fiatal generáció hogyan gondolkodik erről a témáról. Komoly gondolatokat hoztak, felnőtt módon tudtunk beszélgetni, egymást gazdagítottuk gondolatainkkal. Végkövetkeztetésként azonban mindannyian levonhattuk, hogy nincsenek sablonok, hogy milyen egy jó pap, azonban a legfontosabb tulajdonságoknak az emberközelséget, szeretetreméltóságot és hitelességet „szavaztuk meg”.
Az ebéd közben folytatódtak a beszélgetések és ismerkedések. Pihenésképpen játszottunk, játékos feladatokat oldottunk meg, ami sok vidámságot és nevetést hozott.
A nap zárásaként szentmisén vettünk részt, mely a legméltóbb befejezése volt napunknak. Hála legyen Istennek a nap minden öröméért, ajándékáért, mosolyáért!

Skravanek Gábor

Képek a találkozóról a galériában! (Made by NemDomi)

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Hévízgyökön a Galga menti ifjúsági találkozót, amin nekem is szerencsém volt részt venni! Bár én az Ipoly menti Nagyboldogasszony közösséghez tartozom és immár 11 éve vagyok a kisebb testvéreinek a tagja, de a hétvégén, Gödöllőn voltunk pasztorális hétvégén és a káplán atyával mentünk el erre a találkozóra! Egy nagyon jól megszervezett és átgondolt találkozó volt. A fiatalokon lehetett látni, hogy nagyon jól érzik magukat. Az előadás, ami most a papi hivatásról és a papságról szólt nagyon magával ragadó volt és érthető mindenki számára. A kiscsoportos beszélgetésen volt elég idő, hogy átbeszéljük a témát és meghallgassuk egymás véleményét, mint kispapnak persze könnyebb volt ezekről a dolgokról beszélni, de nagyon szívesen válaszoltam a kérdésekre is amiből nem volt hiány! A vendéglátók nagyon kedvesek voltak és nagyon finom ebéddel kedveskedtek nekünk! A délután nagy része játékkal és beszélgetéssel telt, a játékok mindenkit felvillanyoztak. Majd ezután szentségimádás és szentmise volt, ami a lelki feltöltődésünket segítette! A szentmisével ért véget a találkozó. Nagyon remélem, hogy minden fiatal ugyanolyan lelki feltöltődéssel jött el, mint én! Imádkozom azokért a testvérekért akik ezt a találkozót szervezték, hogy Isten mindig segítse őket az életbe és a munkájuk az ő áldásával teljen be!

Szabó Mihály

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú