„Aki nem ismeri a Szentírást, nem ismeri Krisztust”

 

– Galgamenti ifjúsági találkozó Gödöllőn –

 

A 2008-as év első galgamenti ifjúsági találkozójának házigazdái mi voltunk, a Szentháromság templom ifjúsági csoportjainak tagjai. Február 23-án, szombaton, körülbelül 130-an jöttünk össze, hogy egy krisztusi közösséget alkossunk.

 

20 évvel ezelőtt a Tápió mentén alakult ki egy közösség, akik találkozók illetve táborok alkalmával találkoztak és gazdagodtak lelkiekben. Aztán igény merült fel, hogy a váci egyházmegyében több ilyen régió alakulhasson, és így, a tápiós régió kialakulása után 5 évvel a szervezők és Keszthelyi püspök atya által létrejött a tiszamenti és galgamenti régió. Mára már beszélhetünk ipolymenti-, észak dunamenti-, és dél dunamenti ifjúsági közösségekről. Farkas Laci atya, aki 4 évig volt gödöllői káplán, tavaly augusztustól ifjúsági referensként járja a településeket, szívén viselve az ifjúság és a régiók sorsát. Fontosnak érzi, hogy azon települések fiataljai, akiket nem fognak össze egy közösségbe, ők is megtapasztalják legalább ezeken az alkalmakon, milyen is együtt lenni hasonló korú ifjakkal Krisztusban. A szombati találkozót megelőzött egy előkészületi megbeszélés, ahol a települések egy-egy képviselői vettek részt, hogy megbeszéljük a programot és a szolgálatok vállalását.

 

A hittanokon közösen imádkoztunk, hogy az Úr áldása legyen az összejövetelünkön. Dicsőség Neki!
A bemutatkozás után Borbáth Péter, a szadai ifjúsági közösség egyik tagja tartotta az előadást a Szentlélek közreműködésével. A téma a Szentírás volt. Ezután a kiscsoportos beszélgetésen folytatódott a téma boncolgatása. Közös ebéd majd a péceliek szervezte délutáni játék után énekpróba és a fótiak által vezetett Szentségimádás volt. Közös együttlétünket gitáros szentmisével zártuk, amelyet Farkas Laci atya celebrált.

 

Köszönjük mindazoknak, akik részt vettek ezen a találkozón, és külön köszönet azoknak, akik szolgálatot vállaltak.

A következő galgamenti találkozó április 19-én lesz Csömörön. Az előkészítő megbeszélést március 30-án tartják. Minden érdeklődőt szeretettel hívnak!

Máthé Ági
 
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú