Szombaton este arra gondoltam, nagyon fáradt vagyok és inkább itthon maradok, pihenek, kieresztem a gőzt és nem megyek el a misére, illetve a közbenjáró imára. Aztán Jézus, valahogy mégis legyőzte a kísértésemet, így kicsit későn ugyan, de útnak indultam a templom felé.

Amikor a szertartás véget ért az egyik nővér a mikrofonhoz lépett, hogy beszéljen nekünk arról, mit is takar majd az, ami ma este történni fog. Ahogy megszólalt, úgy éreztem valami egészen rendkívüli levegő tölti be a termet. A kegyelem betöltötte az egész templomot, kézzel foghatóvá vált a gyógyító Jézus jelenléte. Dicsőítéssel kezdődött a szentségimádás, dicsértük Jézust, ezáltal az ő kegyelmébe léptünk. Körülbelül 20 perc után elkezdődtek a közbenjáró imák. Két-két nővér lépett ki a padokból, hogy imádkozzanak azokért, akik ebben a formában még közelebb akartak kerülni a Megváltóhoz.

A hátsó sorból néztem őket. Néztem az oltáriszentséget és csak arra kértem Jézust, hogy szeressen. Szeresse bennem azt, amit én nem tudok szeretni. Azt mondtam „Jöjj el Jézusom, tölts be szereteteddel” Ezt ismételgettem magamban néhányszor. Újra letérdeltem. Pár perc múlva, úgy éreztem, mintha valaki elsétált volna mellettem és egyszerűen csak megérintett volna. Ez a megdöbbentő közelség azonban annyira erős és tiszta volt, hogy remegni kezdtem, a könnyeim pedig elöntötték arcomat. Régóta sírni szerettem volna már, talán évek óta, de nem tudtam sohasem, valami mindig meggátolt. Jézus viszont azt mondta, Előtte nyugodtan sírhatok. Ő szeret engem, elfogad olyannak amilyen vagyok, nem kell semmit sem bizonyítanom. Szeret. Kezdettől fogva szeretett, akkor is amikor azt mondtam neki ne tegye. Végre szabadon sírtam. Hihetetlen élmény volt.

 

Azt mondtam Jézusnak, szeretnék a kegyelmébe ajánlani egy embert, akit nagyon szeretek, de nem felhőtlen a kapcsolatom vele. Odavittem őt gondolatban Jézushoz. Azt kértem gyógyítson meg minket, gyógyítsa meg a kapcsolatunkat, segítsen elfogadnom azt, ami történik. Ott álltam vele a gyógyító Jézus előtt.

Pár perc múlva újra sírni kezdtem…

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú