Hála az Istennek sikerült hosszú napom végén eljutni Kerényi Lajos atya előadására, melyet a Szentháromság Templomban mondhatom ’teltház’ előtt tartott kis városunkban.

 

Nem is szeretnék jobban belemenni, az előadásba, ahogy azt ilyenkor szokás… milyen volt, milyen nem volt. Vagy, abba, hogy milyen nagy élmény volt, mert letölthető az oldalról és úgy is meghallgatod. Ha meg már ismered az atyát, akkor nem kell egy szót se szólnom. Inkább egy valamire szeretném felhívni a figyelmed, ami legalább is engem, a legjobban megfogott. Oly valamire szeretném a figyelmed fordítani egy pillanatra, melyre mindenképpen rá kell szánnod egy kis időt, és tilos elmenned mellette, legyél fiatal, régebb óta fiatal, fiú, vagy lány!

 

Kerényi atya a világ betegségéről beszélt, méghozzá egy un. Luganói tanulmány kapcsán.

 

"A luganói tanulmány" globalizációs krimibe illő írás. Szerzője Susan George, amerikai filozófus és politológus, aki 1994 óta francia állampolgár, jelenleg is Párizsban él, és a társadalmi igazságosságért tevékenykedő "Transznacionális Intézet" társigazgatójaként, valamint a "Globalizációs Obszervatórium" alelnökeként harcol a globalizáció ellen.

 

Ezt az írást Dr. Csath Magdolna, egyetemi tanár elemezte és vette a fáradságot, hogy szemünk elé tárja a lényegét. Én csak azt szeretném kérni tőled, olvasd el, mert nem hagyhatod ki. Olyan problémákat feszeget az írás, melyek teljes valóságukban a nyakunkon vannak…

A Csath M. elemzés

Szabadon gyilkolni cikksorozat a Lelkiismeret'88 cikkeiből.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú