Tápió… Nem csupán fogalom. A Tápió egy életstílus. Nem is akármilyen. Egy igazán remek hármast alkotunk. Isten, mi, Kisebb testvérek és nem utolsó sorban a táborlakok. És, ha már táborlakok, akkor egy kis beszámoló az idei ifi táborról.

Szokásunkhoz híven nemcsak az éves témával foglalkoztunk, („Vívd meg a hit, jó harcát!”- volt az idei mottónk, Szent Pál életéből merítve.) hanem rengeteg színes programmal készültünk az ifjúságnak. Első sorban Farkas Laci atya „Se kis szex, se nagy szex” c. szabály letételét hallhattuk. De többek közt járt nálunk Kerényi Lajos atya, aki nekünk is elmondta, hogy ne legyünk lekvárok, és mi hallgatunk rá. Horváth Gábor keresztény adventi lelkész, aki remek előadást tartott a különböző függőségekről. Például az Internet-függőség, a vallás-függőség, a szex-függőség, a tv- függőség és természetesen az alkohol és a drog hatásairól is beszélt nekünk. És, ha már drog, Cseri Sári (Kisebb testvér) tartott nekünk egy lenyűgöző drogellenes előadást. Ugyanebben a témába megnézhettük a 13 c. filmet (korhatáros). Továbbá a magyarság napon Katus Norbi „Kifelejtett részek a magyar történelemből” címmel ismereteit fejtette ki nekünk a történelemről. Majd néptánc és teaház is volt. Az első nap végén, éjszakai akadályversennyel kovácsoltuk össze a kiscsoportra osztott kamaszokat, majd TápOlinpiát is tartottunk a sportnapon. Hancsok Detti (Kt) a kisiratosi (Erdély) árvaházból hozott magával néhány gyerkőcöt és az ottani életről láthattunk egy kisfilmet. Németh Viki és Balázs András (Kisebb testvérek) a Sydney-be megrendezett Ifjúsági Világtalálkozóról számoltak be, rengeteg fényképpel és humoros történeteikkel. Kézműves délelőtt és strand délután is volt. Mindemellett a rengeteg színes program között jutott nekünk arany- és ezüstmise is. Feri atya minden évben tart nekünk egy misét, így különösen örültünk az aranymisés áldásnak.

Szent Pál életéről tartott nekünk előadást Gábriel Zoltán (táborvezető), Sas Orsi (Kt), Cseri sári (Kt) és Katus Norbi (Kt). Minden előadást egy tanulságtétel követett, mely által jobban átérezhettük mindazt, amit Szent Pál tanít nekünk. Hallhattuk Farkas Laci atya (ifjúsági referens) kicsit hosszas prédikációit, de előtte gyónhattunk is, akár egy beszélgetés keretein belül, majd miséig hordhattunk kavicsot a lábbelinkben, hogy megtapasztaljuk mennyire fájnak Istennek a bűneink. (Azért megjegyzem túl lehetett élni.)

Befejezésül megemlíteném azt is, hogy csendességet tartottunk, közös Úrangyalát imádkoztunk és rengeteg boldog és felejthetetlen vidám percet okoztunk egymásnak.

Köszönet mindenkinek, aki részvételével emelte a tábor színvonalát. És ahogy elhangzott a táborban: Jövőre, ugyanitt, VELED is!

Ui: Jézus bennünk él!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú