Sokan ismerhetitek a gödöllői Szentháromság plébánián korábban kispapként tevékenykedő és köztünk járó Palit. Pappá szentelését követően, augusztustól nálunk teljesít majd kápláni szolgálatot. Megkértem őt, írjon pár gondolatot magáról, hogy te is jobban megismerhesd.

Megelőzendő a további kérdéseket: minden felmenőm magyar volt . Felvidékről származom, szülőfalum Ipolyszalka. 49 éves vagyok, kilenc éve élek Magyarországon.

Sokáig menekültem Isten hívása elől, de végül is beláttam, hogy mindenkinek az a legjobb ha az Ő akarata valósul meg. Isten mindenhatóságának egy újabb bizonyítéka az, hogy belőlem papot "csinált". . Jún. 18. óta vagyok az.

Most már örülök, hogy ebben a kiváltságos korban - a harmadik évezred küszöbén - hívott el, hogy összekötő legyek ég és föld, Isten és ember között. Köszönöm a sok szeretetet és figyelmességet, amit az elmúlt hónapokban kaptam tőletek.

Kedvenc ételem: sült libamáj, italom: a bor (hisz láttátok nagyszombaton).
Zene: minden, amit az "égiek" ihlettek, minden, ami jó a léleknek: Mozart-tól - Taizén át - az Istent dicsérő karizmatikus énekekig.
Hobbi: olvasás, foci, séta, mindennapi rácsodálkozás a teremtés szépségére, a Teremtő jóságára.
A végére még annyit: ha jót akartok magatoknak, nekem és az Egyháznak, akkor imádkozzatok értem - majd én is igyekezni fogok - megígérem .

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú