Püspök atyánk szívügye az egyházmegye ifjúsága, és az ő bátorítására 2012 januárjában szeretnénk elindítani egy egyházmegyei Ifjúsági Közösségszervező- és Vezetőképzőt.

A Szentlélek vezetésének tartjuk, hogy ennek a képzésnek a kimunkálásában nagyon nagy tapasztalattal rendelkező személyek és lelkiségek vesznek részt. Többek között a szalézi nővéreknek és a Hajszolónak, a Szentjánosbogár közösségnek és a Karizmatikus megújulásnak, a Focolare lelkiségnek és természetesen egyházmegyénk regionális közösségének lelkiségét, és egyházközségeink tapasztalatát hordozó személyek.

A képzés célja, hogy olyan elkötelezett fiatalokat neveljen, akik alkalmasak a helyi lelkipásztor és katekéták segítőiként életre szülni Krisztusban gyökerező, ifjúsági- vagy gyermek közösségeket az egyházközségekben vagy a régióban, illetve a meglévő közösségeket felkészültebben szolgálni. Továbbá, hogy ezek a fiatalok hazatérve kovászként evangelizálják fiatal testvéreiket, akik még nem tapasztalták Isten szeretetét.

 

Ez a KOVÁSZ-KÉPZŐ :) terveink szerint két évig tartana és félévente maximum négy hétvégét és évente egy nyári tábort foglalna magában.

A tervezéshez szükséges, hogy előzetesen jelentkezzetek. Az előzetes jelentkezők számának, életkorának és lakóhelyének fényében tervezzük meg a legoptimálisabb képzési helyszíneket és a képzésre felvettek maximális létszámát.

Ezért kérjük, hogy imádkozd meg, hogy érzel-e hívást erre, és kész vagy-e Isten országának szolgálatára és a fiatalok evangelizációjára ennyi időt adni az életedből a következő években! Ha igen, s januárban eléred a 16. életévedet, akkor beszéld meg szeretteiddel és plébánosoddal, majd jelentkezz az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., legkésőbb szeptember 23-ig.

Mivel ez a képzés komoly elkötelezettséget igényel, arra kérünk, hogy csak akkor jelentkezz, ha valóban vállalod, és kész vagy miatta lemondani egy ideig más programokat, s 90%-ig biztos, hogy később nem vonod vissza jelentkezésedet. Továbbá elkötelezed magad, hogy a képzés befejezése után vállalod egy fiatalokból, vagy gyerekekből álló közösség rendszeres, felelős vezetését.

A képzést nagyon visszafogott és mértékletes keretek között kívánjuk megvalósítani. Ehhez azonban valamilyen mértékben egyházközséged és saját anyagi hozzájárulásodat is fogjuk kérni. Fontosnak tartjuk azonban, hogy csupán anyagi okok miatt senki ne essen el ettől a lehetőségtől.

A lelkipásztorokat és katekétákat arra kérem, hogy ha látnak olyan fiatalt, akit szívesen küldenének, azt bátorítsák, hogy jelentkezzen!
Továbbá, ha magának a képzésnek a kiformálásában és lebonyolításában (melynek jelentős része terepgyakorlat lesz) szívesen segítenének, akkor keressenek meg!

A további részleteket majd e-mailben elküldjük azoknak, akik jelentkeznek és plébánosuknak is.

Szeretettel:
Farkas László
egyházmegyei ifjúsági lelkész
+3620-823-17-19

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú