Az idei év utolsó Galgás találkozójának Galgamácsa adott otthont. Erdő tövében, kis faluban, ködben és jó, igazán tiszta levegőben volt részünk. Témánk a Teremtésvédelem volt. Arról beszélgettünk, hogy mit jelent számunkra a Bibliában Isten meghívása: „Töltsétek be a Földet… hajtsátok az uralmatok alá”. Választ kerestünk arra a kérdésre, hogy vajon hol kezdődik a teremtett világgal kapcsolatban a mi felelősségünk: az indokolatlanul hosszú tusolásnál, a 30. új ruhánál a szekrényünkben, a számítógép bekapcsolva hagyásánál, vagy azon túl? Mi az, amit mi is megtehetünk?
A képeket a találkozóról picasa galériánkban találod!

Közös felelősségünket próbáltuk tudatosítani azzal, hogy a műanyag, mosogatást helyettesítő kellékek helyett, mindenki saját tányért és evőeszközt hozott. Akadályversenyeztünk, próbára tettük kreativitásunkat, és hulladék anyagokból karácsonyfadíszeket készítettünk. Láthatóan jól szerepeltünk: régi csomagoló-, teafilteres papírokból, medvesajtos dobozból, WC papír gurigákból ékszeres dobozok, csillagok, fák, rózsák születtek.

A találkozót végül szentségimádással és helyi közös misével zártuk. Sok dolgot nem írtam le most, mert a nevetés, tánc és sok öröm átélve, nem leírva jó, de a Galga mindenkit vár.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú