Az országban egyedülálló módon egyházmegyénkben Dr. Farkas László atya kezdeményezésére, és Dr. Beer Miklós püspökatya támogatásával elindult az Emberhalász Ifjúsági Misszió. Ennek a missziónak a feladata, hogy azokon a plébániákon, ahol nincs a fiatalok számára ifjúsági plébániai közösség, ott a helyi plébánosokkal és hitoktatókkal egységben létrehozzunk ilyeneket.

Az eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy noha a világ, amelyben élünk, számtalan programlehetőséget kínál a fiatalok számára, ők mégis igénylik az olyan baráti közösségeket, ahol valóban elfogadják őket, őszintén beszélhetnek magunkról, örömeikről és nehézségeikről, és vidámságban lehetnek együtt.

Nagyon jól esik a plébános atyák és jó szándékú laikusok támogatása, akik igyekeznek bennünket segíteni ebben a munkában. Kezdve attól, hogy összegyűjtik azokat a fiatalokat, akik nyitottak egy ilyen közösségre, fűtött közösségi termet biztosítanak, imákat és szentmiséket ajánlanak fel munkánk sikeréért, és sokszor arról is gondoskodnak, hogy a messzebb lakó tagokat elhozzák ezekre az alkalmakra.
Az alapvető célcsoport a szakközépiskolás, illetve az e feletti korosztály, de a 7. 8. osztályos általános iskolások is tagjai lehetnek már ezeknek a közösségeknek.

Szintén nagy öröm számunkra, hogy vannak olyan fiatalok, akik önkéntesként, idejüket és energiáikat odaszánva vállalkoznak arra, hogy közösen vezessünk egy-egy közösséget, akár rendszeresen, akár csak alkalmanként.

Az egyházmegyénkben a munkaterületek kijelölése a kialakult régiós felosztás alapján történt. Sajnos még nem sikerült minden régióban elindítani ezt a munkát. Jelenleg az Észak-Duna-, Ipoly-, Galga-, Tápió- és Dél-Duna mente területén van munkatárs erre a feladatra. Kérjük a kedves atyákat és testvéreket, hogy legyenek segítségünkre abban, hogy a fiataljaink becsatlakozhassanak egy-egy plébániai közösségbe, illetve ahol még nincs ilyen, ott el tudjunk indítani egy ifi közösséget.

Az egyes régiók kapcsán kérdésekkel, javaslatokkal keresni lehet Antalicz Gábort (Tel.: +36309611975; E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú