"Ne félj attól, hogy ha "egyedül" Jézus él benned, akkor nem lesz jogod arra, hogy bármit is mondj.

A lélek a Teremtés gyöngyszeme. A lélek maga a vágyakozás a szeretet után, amely minden egyes ember sajátja. Isten a Szeretet: amikor Isten a lelket megteremtette, minden egyes lényben beleoltotta a szeretet utáni vágyat, számtalan finom különbséggel.

Ha a lélek annak tudtára ébred, hogy mi is ő (szeretetre teremtett csodálatos remekmű) tulajdonképpen, akkor vágyik rá, hogy egyesüljön azzal, Aki ily nagy szépséggel ajándékozta meg őt. A lélek vágyik az Istennel való bensőséges egyesülésre, hogy szabadsága azáltal azzá lehessen amire Isten szánta, s ha egyesül Vele, felfedezi Benne a végtelen boldogságot.

A lélek "én"-je tehát nem más, mint az emberi lét szabadsága. Ha a lélek nem akar visszatalálni Istenhez - mert szabad - akkor a Gonosznak adja magát, aki kísértésbe viszi és megpróbálja fogságban tartani.
Attól, hogy az "én"-je egoizmusban, magányosságban és büszkeségben növekszik, a Sátánnal alkot egységet. Ilyenkor már nem igazán olyan énről van szó, amely a lény sajátjának mondható.

MINDEN, amit gondolsz, mondasz vagy teszel, vagy Istentől jön, vagy a Sátántól. Semmi sem jön csak egyedül a tőled. Érted?
Lelked azonban saját finom különbözőségével ahhoz kezd hasonlítani, amit kap és amit befogad.
Ettől lesz szép, vagy förtelmesen csúnya.

A lélek élete a vágy a szeretetre. Ha nincs benne ez a vágy, a lélek halott. Az "én" a te választási szabadságod, azokkal a csodálatos, finom különbözőségekkel, amelyekket a teremtő neked ajándékozott..."


BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú