Tömeg volt, hosszú sor, mégis nyugodtan várakozó, mosolygó fiatalok. A regisztráció gyorsan haladt, lépten-nyomon ismerősökbe botlottam. A terembe érve a kékes fényben üldögélő, beszélgető emberek hangulata rám is átragadt. Jézust vártuk! Na meg Kornél atyát, Gersei Csengét, Vecsei H. Miklóst és Hodász András atyát. Így indult a Forráspont – egy nap Jézussal!

Együtt dicsőítettük Istent, az egész terem hullámzott a kis fingerlighttal táncoló tömegtől. Az estét Fábry Kornél atya, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára nyitotta meg, majd Gersei Csenge osztotta meg velünk tanúságtételét, hogyan gyógyult meg az anorexiából és fedezte fel az életében az Úr erős vezetését. Vecsei H. Miklós a belső küzdelmeit tárta fel a színpadon, hogy milyen fontos minden nap vizsgálni magunkat és törekedni a jóra, állandó változásban és elcsendesedésben. Hodász András atya a szandálzokniról és a nyolc boldogságról beszélt (külön öröm volt két, a Nyolc Boldogság Közösséghez tartozó szerzetes nővér között ülve hallgatni).

A szünetben sorra jártam az ismerősöket. Egy gyerekkori táborból, az idei római zarándoklatról, a szülővárosomból, a közösségemből, az egyetemről, a krakkói világtalálkozóról… a Katolikus Egyház fiatalsága koncentrálódott a MOM Sportban.

A nap második felében szentmisét ünnepeltünk Dr. Erdő Péter bíboros úrral. Valóban ünnepeltük az Oltáriszentséget, hiszen Miatta gyűltünk össze, Ő az egyházunk csúcsa és forrása. A bíboros úr a mise végén, az áldás előtt megosztotta velünk, hogy őt is megérintette a közösség: „Öröm volt együtt ünnepelni. Úgy éreztem, győztes csapathoz tartozni jó!”

Végül a nap lezárásaként egy órás szentségimádásban lehettünk együtt Jézussal. Kornél atya körbejárta a csarnokot az Oltáriszentséggel és mindenkit megáldott. Fizikailag is közel lehettünk Hozzá, Akihez a nap folyamán már felemeltük a lelkünket.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú