Létezik a kérő imádságok ereje? Elhisszük, hogy amit imába foglalunk, az úgy is fog történni? Mindenkinek szüksége van vezetőre, de ki lehet jó vezető? Jézus is az volt a maga idejében, és most is kellenek a jó szerzetesi és papi szónokok.

Jézus az „ajtó” (Jn 10,9), mert ő az, aki zsidók és pogányok számára is megnyitja az ajtót Isten országába, sőt, a vele való közösségbe. De nemcsak megnyitja az ajtót, hanem ő maga ez az ajtó, mert nemcsak rámutat az üdvösségre, hanem meg is adja azt.

Jézus a „jó pásztor” (Jn 10,11). Mondásaiban felismerjük, hogy ő Isten küldötteként mindent megtett a világ üdvösségéért, vagyis hogy az embereket elvezesse az Istennel való közösségbe.

A jezsuita szerzetesi közösség is imánkat és közbenjárásunkat kéri a hivatásokért.

Sajnos egyre kevesebben jelentkeznek a papi vagy szerzetesi hivatásra. Nem tudjuk, hogy ki mire hivatott. De ha valaki fiatalon el tudja dönteni, hogy be szeretne lépni egy szerzetesi közösségbe, legyen az akár a jezsuita, vagy egyéb nagyszerű szerzetesi közösség, az tegye bátran. Aki az egyház szolgálatába ajánlja fel életét, az mindig örömet jelent Isten szívében. Szükség van a híveknek vezető pásztorokra.

A jezsuita szerzetesi közösség csütörtökönként kéri az imafelajánlásokat, szándékokat.

Régi szép katolikus hagyomány imádkozni papi, szerzetesi hivatásokért minden hónap első csütörtökjén. Templomokban szentségimádást is szoktak tartani vagy szentmisét fölajánlani erre a szándékra ezen a napon. Katolikus családok körében az esti imádság során kérik együtt az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat aratásába. Katolikus kisközösségek imádkoznak közösen ezért - ha nincsenek aznap együtt, akkor megegyeznek, melyik órában és mit imádkoznak ott, ahol éppen vannak.

Az idei év minden csütörtökjén ajánljunk föl legalább tíz perc személyes imaidőt Jézussal új jezsuita hivatásokat kérve, és a nap folyamán ajánljuk föl valami jónak, szépnek a megtételét egy erre rászoruló felé. De természetesen akinek más szerzetesi közösség szimpatikus, értük is imádkozhat.

Sok a teendő, ne hagyjuk veszendőbe menni a csirákat. Imára fel!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú