A nagy érdeklődésre való tekintettel, idén februárban ismét új epizódokkal gazdagítjuk Hétköznapi Hősök című portré sorozatunkat! A filmekben olyan hétköznapi emberek mindennapait mutatjuk be számotokra, akik különböző hivatásokban tevékenyek, más-más életállapotban élik életüket, ugyanakkor egy dolog összeköti őket, ez pedig nem más, mint keresztény identitásuk.

Ahogyan mindannyiunk életében vannak küzdelmek, a munka, a hivatás, a családi nehézségek mind-mind hőseink életének részei is. A sorozat szereplőinek sajátos élettapasztalata azonban sokunk számára jó példa is lehet. A Szent István-i Magyarországon, a keresztény értékek hétköznapi problémákra adott válaszai ma is megoldást tudnak nyújtani a mindennapi küzdelmekhez.

Filmjeinkben olyan emberek életét mutatjuk be nektek, akik egyszerűen itt élnek köztünk, alkotnak, szolgálnak és küzdenek. Ez a valóság. Vagy épp ez is lehetne mindannyiunk valósága. Bízunk benne, hogy a filmekben megjelenő karakterek élete egészséges és pozitív mintát adhat mindenkinek Európa valódi, személyesen keresztény értékeiről. Arról a valóságról, amiben mi is élhetnénk, úgy, hogy abban örömünk telik és kiteljesedünk a mások felé tett szolgáltat által.

A sorozat különböző epizódjaiban megismerheted többek között, Máthé Lászlót, aki igyekszik talentumként megélni azt a több évnyi házasságban eltöltött időt, melyben feleségével nem kaptak még gyermekáldást. Vádaskodás és pánikba esés helyett, azt keresik, hogy mivel tudják hasznosan kitölteni ezt az időszakot.

A második részben Katkics Orsolya, mentőtiszt életébe kaphatsz betekintést. Az állandó készenlét világában, egy olyan alig ismert kultúrába kalaúzolunk, mint a mentősöké. Emellett megtudhatod azt is, hogy a fizikai szenvedések miben segítették munkájában Orsit, és mindamellett hogyan tud feleségként is jelen lenni házasságában.

Végül, de nem utolsó sorban, megismerheted Fekete Gábor színművész hallgató belső fejlődés történetét. A filmben feltárjuk hogyan éli hétköznapjai egy olyan liberális közegben, mint a művészvilág. Megtudhatod, hogy ennek a kultúrának a tagjai miben hasonlítanak és esetleg miben különböznek egy hívőtől, sőt akár, miért lehetnek “jobb keresztényeknek”, mint egy hívő. Várunk benneteket! Mi nagyon élveztük velük a közös munkát!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú