A Tábor Hegyi Napok a Nyolc Boldogság Közösség ifjúsági tábora, ahova nyaranta több mint 150 fiatal jár. Sokaknak ez az egyetlen mozdíthatatlan program a nyáron, mert Homokkomáromban Istennel és egymással is közösségben lehetnek. Az idei THN résztvevőinek beszámolói következnek:

„Sokadik THN-emen vagyok túl. Ami ezekben közös, azok az önfeledt találkozások. Akár Istennel, akár a táborozókkal – a lényeg, hogy önmagad lehetsz. A közös ünneplés, dicsőítés öröme felejthetetlen, általa tested-lelked felfrissítheted, és igazi mély találkozást élhetsz meg Istennel. Az Ő számára mindennél fontosabb az, hogy kapcsolatban legyen veled, erre tökéletes a tábor atmoszférája. Emellett itt egy olyan csapat vár rád, akik társaságában egész héten szeretettnek és vidámnak érezheted magad.” (Csonka Előd)

„Csak csütörtök délben érkeztem a táborba, ahol egyből hatalmas szeretettel fogadtak. Két éve ismerem a közösséget és járok különböző programjaikra. Ez idő alatt sok kapcsolattal gazdagodtam. Mikor velük találkozom, egyből olyan érzésem támad, hogy haza érkeztem, így már az első napon tudtam, hogy otthon vagyok. Nehéz félévem volt, lelkileg nem tudtam jól kezelni egyes dolgokat, és szépen lassan kezdtem szétesni. Úgy éreztem magam, mint aki távolodik Istentől és tudtam, hogy ez nem miatta, hanem miattam van. Fájt, amikor bűnt követtem el, mert tudtam, hogy ezzel Neki is fájdalmat okozok, így lassan szégyenérzet kezdte el beburkolni a szívem. Csütörtök este a kiengesztelődésről volt szó, elmentem gyónni és sikerült ezt a réteget letennem – vagy inkább Jézus volt az, aki levette rólam. Ismét megtapasztaltam, hogy Ő a lélek szabadságára hív. A hátralévő napokban pedig azt éreztem, mintha egy tiszta, szerető szívvel szeretne a Jó Isten megajándékozni. Azt hiszem, ez egy életre szóló kaland, hogy ezt az ajándékot el tudjam és be tudjam fogadni. Hálás vagyok, hogy a THN-en erre újra ráeszmélhettem.” (Virág Barna)

„A tábor fotósaként abban a hálás szerepben volt részem, hogy egy héten keresztül koncentráltan Isten munkálkodását nézhettem. Figyeltem, ahogyan a résztvevők napról-napra megnyílnak Isten előtt, ahogyan imádkoznak, dicsőítenek, szolgálnak, bohóckodnak, beszélgetnek, önfeledten nevetnek. De ahhoz, hogy képes legyek észrevenni, meglátni a pillanatokat, először Isten szelíden megtanított elengedni. El kellett csendesítenem a szívem, hogy jelen tudjak lenni. El kellett engednem a mohóságomat, az akaratos ragaszkodásaimat, hogy Isten vezethessen, szólni tudjon hozzám, hogy elfogadjam a baráti közeledését felém, és a szolgálatomat vele együtt végezzem. Ez a lépés nehéz volt. Az elmúlt félévben nem igazán adtam át Jézusnak a kormányt, a mindennapjaimban bedarált a pörgés, a zaj és minden egyéb. Viszont ahogy egyre több teret engedtem Istennek, annak ellenére, hogy valamennyi programon részt vettem, egyáltalán nem éreztem azt a fajta szétszabdaltságot, amit a hétköznapokban. Isten minden rövid időt felhasznált arra, hogy szóljon hozzám. Megmutatta, mit jelent a szüntelen imádság, hogyan tarthatom egyensúlyban a bennem élő Máriát és Mártát. Megerősített, hogy cammoghatok, sétálhatok, futhatok, ő mindig az én ritmusomban halad velem az úton, lépésről lépésre.” (Gubányi Zsófi)

„Velem eddig az összes THN-en valami egészen váratlan dolog történt! Isten minden alkalommal valami újdonságra világít rá, és ezek olyan tapasztalatok, amik aztán kihatnak az egész évemre. Így hát nekem a Tábor Hegyi Napok mindig a meglepetések tábora! És mindezt – a közösség, a helyszín és a színes programok miatt – egy nagyon otthonos és elfogadó környezetben élhetem meg évről évre.” (Németh Sári)

„Nekem ez a sokadik THN-em, de még mindig meglep, mekkora lelki töltetet kapok. Szinte ez az egyetlen lelkigyakorlatom az évben, de kitart a következő THN-ig. Hihetetlen ennyire közelről megtapasztalni a tevékeny Istent, látni az első napokon a megszeppent, terhektől megrakott táborozókat, akik a fokozatosan felépített programokon elengedik az otthonról hozottakat. Felüdítő a mosolyukkal két program között találkozni. Sokat segít ebben a meghívott előadó, akinek magvas gondolatai eljutnak kicsikhez és nagyokhoz. A tevékeny Istent könnyű a tábort szervezők tekintetében is megtapasztalni, pl.: a zenei szolgálatot teljesítők szemében.” (Varga Zsolti)

Ha kedvet kaptál, már most írd be a naptárba: THN 2020. július 21-26.!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú