Vendégszerzőnk, Németh Bálint gondolatai

Felelősen otthon maradni és hagyni, hogy összeomoljon a gazdaság? Elnyaralni előre az időt? Persze életeket ment, ha nem mindenki egyszerre lesz beteg és terheli le az egészségügyet. Szuper, hogy nem gyűlnek az emberek, aki teheti, otthon marad.

De a sok károgást nem értem. Mit mondtak volna a pestis idején, akik most a bibliai végidők nagy járványát szajkózzák? Ez annak max. gyenge előszele. Ez a globális járvány leginkább anyagi károkkal jár, meg emiatt azzal, hogy az egyén az egzisztenciális túlélésre fókuszál és nem az összefogásra, nem az építésre, nem arra, amire született. Éppen ezért nem elég a #staythefuckhome, nem elég otthon maradni.

A legjobb válasz erre az egészre szerintem Mikes Attilától származik, aki csupán annyit mond, hogy ha már többet maradsz most otthon, akkor családi béke közepette használd ki ezt az időt a TERVEZÉSRE!

Tervezzük meg, hogyan leszünk hatékony munkavállalók a home officeban! Ne csak a színházakat mentsük meg, hanem a munkáltatóinkat is! Hisz ez nem egy előszabadság a szülőknél, okosban, vidéken. Ez nem egy legalizált lógás/Netflix sorozatidő a munkából. Aki felnőtt és önálló, annak elvileg nem kell egy főnök, hogy kipréselje belőle a munkát. Hát mutassuk meg, hogy felnőttek vagyunk és otthonról még több eredményt szállítunk - így lehet, hogy járvány nélkül sem kell majd annyit bejárni!

Ne csak abban legyünk felelősek, hogy otthon maradunk, hanem abban is, hogy megtervezzük, hogyan termelünk több GDP-t és értéket távolról is!

Ne a liszt, cukor, stb. felhalmozásra fókuszáljunk félelemből, hanem arra, hogyan jövünk ki ebből győztesen! Veszteségek persze érnek, mi is sokat bukunk most ezzel pl. turisztikai vonalon, de most nem ez számít! Most tervezzük meg, hogy a krízis után mi lesz! Lehet, hogy most van itt az idő egy GTD (hamar.hu) időmenedzsment tanfolyamra skypeon. Lehet, hogy most kell Airbnb-ből szabaduló lakást kivenni olcsón. Lehet, hogy most kell olcsóbban foglalni augusztusi nyaralást BELFÖLDÖN!!! (A hazai GDP-összefogás miatt idén nyaralj inkább itthon!).

Tervezd meg, mitől lesz még sikeresebb az életed és a vállalatod, ha majd kiengednek a karámból és újraindul a verkli, postcorona. Addig meg ne félj, hanem bízz az Istenedben!

91. Zsoltár: „Aki a Felségesnek rejtekében lakozik, a Mindenhatónak árnyékában nyugszik az. Azt mondom az Úrnak: Én oltalmam, váram, Istenem, őbenne bízom! Mert ő szabadít meg téged a madarásznak tőréből, a veszedelmes dögvésztől.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú