„Uram, taníts minket imádkozni” – kérték a tanítványok. És Jézus megtanította nekik a Miatyánkot. Mi pedig, különböző felekezetű keresztények, bár a liturgiánk és a szokásaink eltérhetnek, ezzel az imádsággal egységben fordulhatunk az Atyához.

Ferenc pápa közös imádságra hívja a világ kereszténységét. Március 25-én délben, tartozzunk bármelyik felekezethez, imádkozzuk el közösen a Miatyánkot!

„Ezekben az emberpróbáló napokban, amikor az emberek a fenyegető világjárványtól rettegnek, szeretném javasolni az összes kereszténynek, hogy egyesített hanggal, együtt esedezzünk az Ég felé. Kérem az összes egyház és az összes keresztény közösség vezetőjét, valamint a különféle felekezetekhez tartozó összes keresztényt, hogy imádkozzon a Magasságos, Mindenható Istenhez, és mondjuk el egyszerre azt az imát, amelyet Urunk, Jézus tanított nekünk. Kérek tehát mindenkit, hogy egyrészt mindennap többször is imádkozza el a miatyánkot, március 25-én, szerdán délben viszont közösen, mindnyájan együtt imádkozzuk.” (Ferenc pápa, 2020. március 22.)

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú