Miután másfél hét önsajnálatba és szomorkodásba burkolóztam, elkezdtem egy kicsit másképp is szemlélni a dolgokat. Tényleg nem könnyű, hogy nem találkozhatok egy ideig a barátaimmal és a szeretteimmel, és nem találkozhatok a diákjaimmal sem. Pedig a tanításban pont az az egyik kedvencem, hogy nap mint nap tanulok a diákoktól.

A digitális oktatás második hetén vagyunk túl, ami óriási kihívás volt tanárnak és tanulónak egyaránt. Viszont hála a 21. századi technikai lehetőségeknek, áthidalható ez a vészhelyzet. A sok negatívum és szigorú szabályok mellett pedig néhány napja már kicsit más szemszögből figyelem a vírus okozta helyzetet. Az ölembe szakadt rengeteg ajándék szabadidő, ami már rég volt.

1. Több idő és több kreativitás jut a diákjaim feladatainak kitalálására. Jobban bele tudom képzelni magam, milyen lehet most tinédzsernek lenni. Mennyire hiányozhatnak egymásnak… Ez valóban meg is látszik, mert a tanulók visszajelzései alapján - bár tényleg nagyon hiányzik nekik is a személyes kontaktus - élvezik a vicces, érdekes, új feladatokat. Úgy, mint például meme készítés a karantén helyzethez kapcsolódóan, vagy a saját alkotó tér, íróasztal lefotózása.

2. Többet tudok olvasni. Végre folytattam a könyvet, amit december óta félbehagytam: Jordan B. Peterson: 12 szabály az élethez. Nagyon tetszik!

3. Több időm van alkotni. Grafikus létemre régóta nem festettem, pedig nagyon sokat jelent számomra. Most végre erre is tudok szánni időt és ez nagyon feltölt.

4. Van időm finomakat főzni és kísérletezni új receptekkel.

5. Szép rend van a lakásomban, hiszen a takarításra is több időm jut. Egy kis átrendezéssel is felfrissítettem az otthonomat.

6. Végre kipróbálhatom, milyen a sorozatokat kedvelők élete. Elkezdhettem egy új sorozatot: Agents of S.H.I.E.L.D. Marvel kedvelőknek ajánlom, eléggé beszippant!

7. Több szakmai cikket tudok olvasni és új dolgokon gondolkodni, tervezni és kipróbálni valami újat.

8. Jobban értékelem a friss levegőt és a napfényt, mint eddig bármikor.

9. Több időm van az imaéletemre.

10. Hálásabb vagyok Istennek, mint valaha.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú