Április 2-a az Autizmus Világnapja. Ennek apropóján hívjuk fel a figyelmeteket a Nem Adom Fel Alapítvány egyedülálló kezdeményezésére.

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programja különleges, nem mindennapi kezdeményezésbe fogott a karantén idejére. Szeretnék, hogy azok a családok, akik autizmussal élő gyermeket nevelnek, ne érezzék azt, hogy egyedül maradtak.

Erre alapozva hozták létre a Meghallgatlak szolgáltatásukat is, amelyet március 23-án indítottak útjára. Célja az olyan szülők segítése, akik nehézséget élnek meg a jelenlegi helyzetben az otthon lévő gyermekeikkel, és tanácsot szeretnének kérni. Szakemberek és önkéntesek várják a nehézségekkel küzdők telefonhívásait, illetve szívesen válaszolnak a Léleköntő program Facebook-oldalán üzenetben feltett kérdésekre is.

Ezen kívül az otthoni berendezkedéshez is készültek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt élvezető mesével és hozzá tartozó színezővel, melyek az alábbi linken elérhetőek.

Mindezek mellett pedig a Világnap alkalmából naponta új interjú jelenik meg az alapítvány honlapján, amiben autizmus spektrumzavarral élő kollégáikat kérdezik arról, hogyan élik meg a járvány által kialakult új kihívásokat. Érdemes ezekbe is beleolvasni!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú